Reklama

Reklama

Trochu lepší svět

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Děti z dnešní počítačové generace objevují přírodu, spaní pod stanem, samostatnost, organizaci života v táboře, noci bez rodičů, život v kolektivu. A také snahu, udělat současný svět trochu lepším? (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Bohulibá činnost vedoucích, kteří vedou děti ke vztahu v přírodě. Spíše by mě zajímal dokument o tzv. wildernes therapy. Teorie biophilie jako evoluční teorie nám říká o vnitřním emočním spojením s přírodou a živými organismy. Naše geny tak byly programovány milion let evoluce. Pobyt v přírodě na rozdíl od pobytu ve městě má velké relaxační účinky, snižuje stres. Prostě zlepšuje duševní a fyzické zdraví a wellbeing (pocit duševní pohody). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se s chutí podíval až do konce a to jsem to objevil čistě náhodou. Já jakožto bývalý skaut mám pro tohle slabost. Jsem rád, že jsem byl takový ten porevoluční průkopník ve skautu a byli jsme ty první co se hned v lednu 1990 hlásili do obnoveného Junáka a měli tu možnost si to vychutnat ještě v té době kdy tady nebyl internet , nikdo neměl pc , mobil a mp3 a pod v tv nic moc nedávali. Prostě jsme se ještě uměli zabavit jinak bez vymožeností moderní doby. Prožil jsem 4 skautské tábory a mám na to moc pěkné vzpomínky. Opravdu je znát , když jedeš na tábor s lidma , které vydáš celý rok než s někým cizým. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ilustrativně obyčejná hodinka mezi obyčejnými dětmi a vedoucími na skautském táboře provází atmosférou a činnostmi, které vyplnily trochu nevšední dny uprotřed letní přírody. ()

camper 

všechny recenze uživatele

Film, který mohl být natáčen i na našem táboře. Nakonec si ale filmaři vybrali tábor jiný, tábor bývalého tiskového mluvčího Junáka. Pro mě, jako skauta to bylo příjemné nakouknutí do toho, jak běží táborový život i v jiných oddílech. Bylo to příjemné nahlédnutí. Film plynul pěkně, pomalu, svým tempem a nikam nespěchal. Ukazoval tu klidnou, pohodovou táborovou atmosféru. Takovou, kterou mám tak rád. ()

Reklama

Reklama