Reklama

Reklama

Záchrana Titaniku s Bobem Ballardem

(TV film)
  • USA Save the Titanic with Bob Ballard
USA, 2012, 60 min

Hrají:

Bob Ballard

Obsahy(1)

Bob Ballard se s pomocí dálkově ovládaných ponorek pokusí vyzvednout z vraku osobní předměty, jež se pak navrátí žijícím rodinným příslušníkům. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Nach 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film, který seznamuje diváka s tím, jak negativní vliv měla na vrak Titanicu lidská činnost (ponory, pokládání pamětních desek a vyzvedávání předmětů). Sběratelé cenností jsou zde pojmenováni jako vykradači hrobů a Bob Ballard hrdinou, který se Titanic snaží zachovat takovým, jakým dnes je. Dokument hlavně ve své první polovině stojí za shlédnutí, kdy se divák dozví i pár zajímavých maličkostí. Ovšem po cca dvaceti minutách se ze Záchrany Titanicu s Bobem Ballardem stává stále opakující se písnička, neříkající nic nového. Navíc opomíjející několik podstatných faktů, jako že samotný Titanic se i bez činnosti člověka velice rychle rozpadá díky vlivu mikroorganizmů, které se živí jeho ocelí. Suma sumárum, oceňuji tvůrce za jejich upozornění na nebezpečí, která dnes vraku lodi hrozí. Naopak, kritizuji je za obsah, který určitě šlo pojmout mnohem zajímavěji a objektivněji. 60% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se dokument k mému nepochopení nezaměřuje na záchranu Titanicu, ale na jeho minulost, je přesto kvalitní a fanoušky tohoto kolosálního veledíla čeká jedinečný zážitek. Seznámí diváka s historií loděnice, rejdařství a v neposlední řadě s vlivnými lidmi, navždy spojenými se zrodem Titanicu. Pozornost je rovněž věnována konstrukci i samotné plavbě. Kvantum zajímavých poznatků. Dokument by se sice měl jmenovat History of the Titanic, ale z informačního a vypravěčského hlediska to je za mě 85% ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama