Reklama

Reklama

Kara

Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Francie, 2012, 7 min

Režie:

David Cage

Scénář:

David Cage

Hrají:

Valorie Curry

Obsahy(1)

Robot Kara stojí na výrobní lince a čeká, až ji přístroje dokončí. Postupně podrobuje své pohybové a intelektuální schopnosti kontrole, aby mohla být poslána do prodeje. Vše probíhá podle plánu, až do chvíle, kdy Kara zjistí, že doopravdy není naživu, a zpanikaří. Kontrolor ji okamžitě označí za vadný kus a stroje ji začnou rozebírat. Roboti přece nesmějí mít emoce. Kara se ale smrti velmi bojí. (Estrellita)

(více)

Recenze (39)

Salsecnew 

všechny recenze uživatele

Konzolové a počítačové tituly bývají kolikrát mnohem lepší než filmové tituly. První věc je, že efekty jsou rozhodně lepší než ve filmech. Druhá, že představitelé i se svými kaskadéry nemohou předvést to, co postavy v animacích. Za třetí je možno se sžít s dějem a postavami tím, že je vlastnoručně vedeme a prožíváme to s nimi. A za čtvrté, film či kniha jsou pořád dokola od začátku do konce. Jedině konzolové a počítačové tituly (a Gamebooky) jsou pokaždé jiné, pokaždé unikátní, pokaždé my rozhodujeme, jak se má postava zachovat, jaká má udělat rozhodnutí, a její úspěchy jsou i naše, její porážky jsou i naše i její romance jsou jakoby naše, protože my jsme ji do toho všeho přivedli. Ve filmu mohu fandit, ale mohu se na postavy jen dívat. V konzolových titulech je mohu i chránit, bojovat s nimi, smát se s nimi, a můžeme vložit do jejího titulu více svého srdce než do titulu filmového. Myslíte si, že v některém filmu nebo seriálu se Vaše oblíbená postava rozhodla špatně? Nebo nedotáhla do konce svoji romanci? Nebo dokonce zemřela? Tak v konzolovém titulu můžete všechno stejně smutně jako ve filmu anebo všechno otočit, postavu zachránit, uzavřít sňatek mezí ní a její láskou a rozhodnout všechno dobře... Anebo máte raději temnou stranu?.... Já si myslím, že pár století a filmy už budeme hrát my. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Robot s emóciami? To trocha prehnali, neviem, ja z toho až takú radosť nemám. Áno, žiť chce každý, kto to ešte neokúsil poriadne, no žeby ma toto nejak dostalo? Ani nie, mimochodom, nie je toto náhodou citové vydieranie? Ja si myslím, že totálne, akurát asi aj trocha akceptovateľné. Celkom sa to dá. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ta samá konzole, přesto po všech stránkách lepší než Heavy Rain Casting. Poměr stran dodává nádech filmu, zápletka pak klasická pro žánr science-fiction - klasická ovšem ne vždy nutně musí znamenat nudná nebo špatná. I na koncerty populárních kapel lidi nechodí převážně na premiéry nových písní ale poslechnout si profláklé evergreeny. Lidové písně taky spousta lidí "coveruje" do podoby svého stylu. Kara není výjimkou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Roboti nesmí mít emoce jinak se vymknou kontrole ..kdo četl Asimova ví a jeden uživatel to tu i připomíná...Ano, Adam a Eva se taky kdysi vymkli kontrole, jen teď nevím, jestli je to dobře či ne. Technický kontrolor z tohohle snímku byl ale naštěstí pro nezdárnou robotku jen člověk a tak se nechal obměkčit..my takové štěstí neměli. ()

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek by měl v omezeném čase - max. 15 minutách ( i to je ale už moc někdy) podat něco podstatného a zajímavého, nebo alespoň vtipného, nějakou myšlenku. Některým stačí i jen minuta a půl, aby mě okouzlily, jiným by nevystačil všechen čas světa.... a to je například tohle.. moc jsem v tom neviděla nic, co by mě mělo zaujmout, čím by to ve mě mělo vyvolat jakoukoliv emoci - sympatii, radost, smutek, veselí, nudu... nic... po konci tohoto snímku, jako bych nic neviděla. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o krátké technologické demo, které mělo předvést možnosti virtuální animace. Na jeho vývoji se podílelo studio Quantic Dream, které má na svém účtu např. hru "Heavy Rain". Filmování probíhalo pomocí technologie motion capture, kdy byly zachyceny pohyby herečky. (PauloZ)
  • Během produkce byla Valorie Curry kompletně naskenována, aby mohla být podkladem pro 3D animovanou postavu. (Cheeker)
  • Konkurzu na hlavní postavu se v červnu 2010 zúčastnilo v kalifornském Los Angeles více než 100 hereček. Tvůrce nakonec nejvíce ohromila Valorie Curry. (Adrai)

Reklama

Reklama