Reklama

Reklama

Ginger a Rosa

  • Velká Británie Ginger & Rosa (více)
Trailer

Londýn roku 1962. Dvě nerozlučné dospívající kamarádky Ginger a Rosa spolu chodí za školu, povídají si o lásce, náboženství, politice a snech o budoucnosti, ve kterých se budou rozhodně mít lépe, než jejich matky. Rostoucí hrozba jaderné války však zastíní jejich životy. Ginger to táhne k poezii a protestům, zatímco Rosa Ginger ukazuje, jak kouřit cigarety, líbat se s klukama a modlit se. Obě však vzdorují svým matkám – Rosa Anoushce, svobodné matce, Ginger Natalii, frustrované malířce. Ginger má navíc otce pacifistu, Rolanda, který připadá oběma dívkám romantický a bohémský. Svou dceru povzbuzuje v protiválečných aktivitách, zatímco Rosa se o něj zajímá z úplně jiných důvodů. Vrcholí Kubánská krize, zdá se, že svět spěje ke svému konci a nerozlučné přátelství dvou dívek se zlomí. Ginger se upíná k jediné naději – může zachránit lidstvo před vyhynutím? A přežije zároveň vlastní zkázu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (25)

Persephone9 

všechny recenze uživatele

Ginger&Rosa je film, ktorý naozaj nijak neurazí. Nezaslúži si také kruté hodnotenia, aké všade dostáva. Je pravda, že film je dosť predvídateľný, ale priamosť je fajn. Elle Fanning sa predviedla skutočne krásne a verila som jej každý moment, čo sa o Rose alias Alice Englert povedať nedá. Tej som zasa neverila ni jej vlasy. Vrcholne nesympatická herečka, no ešte len začína, možno sa z nej vykľuje niečo poriadne. Ostatné herecké obsadenia sú ozaj špičkové, pochváliť zvlášť musím Christinu Hendricks, tá ženska je proste úžasná!. Zhĺtla som to celé na jeden šup a páčilo sa mi to. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsazení, zajímavý nápad, ale bohužel to nebylo dotažené do konce (a to myslím i doslovně, protože hloupější konec už jsem dlouho neviděl). A bohužel musím i uznat, že místy jsem se docela nudil, přestože v některých scénách byla atmosféra naopak dobře vykreslená. Celkově to stojí za zhlédnutí jen pro fanoušky Elle Fanning nebo pro někoho, kdo se zajímá o hrozbu z r. 1962. --- 35 % ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vôbec by nezaškodila nejaká poriadnejšia dejová línia, pretože toto bolo naozaj krátkozraké a aj dosť nudné. Jeden z tých filmov, kde človek čaká kedy sa to už konečne rozbehne, a potom keď už to vyzerá, že konečne vznikol nejaký podnet na dramatizáciu filmu, tak nastane plač a ticho. Námetovo to vôbec nebolo bez potenciálu, dokonca aj mladé herečky a ich charaktery boli zaujímavé. Akurát to bolo miestami príliš mĺkavé a predovšetkým nerozvinuté. Aspoň že na Alice Englert sa tak dobre pozeralo, aj keď to bola mrcha. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu opravdu perfektně zahráno - Elle definitivně potvrdila, že je herecky mnohem lepší a uvěřitelnější, jak její starší sestra. Na druhou stranu podivný příběh, na mě až moc hustá a místy až klaustrofobická atmosféra díky kameře, která vše snímá jakoby strašně zblízka. Uvěřitelné je to tak napůl. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zrzka v hlavní roli kromobyčejně zajímavá a dobře hrající (jak se zdá z komentářů, měl bych ji z nějakého důvodu znát..), ale je to snad jediná dobrá věc (spolu se scénama homosexuálních kmotrů), ano, občas, jednou za deset minut se možná zjeví dobrá kompozice kamery, dobrá scéna, ale to je všechno. A to nestačí, dialogy jsou nudné asi jako četba Bible v hebrejštině, za předpokladu, že hebrejsky neumíte. Na konci se sice zjeví zčista jasna zjeví silná scéna, ale to mi nestačí, protože filmem je protknuto nesnesitelný množství kdejakých debat o Karibský krizi, které jsou k ničemu a ději nepomáhají + je hromadu záběrů o vteřiny delších, než by bylo záhodno, díky čemuž ztrácí tempo. Podprůměr. Krystalickej ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Skratka YCND znamená "Youth Campaign for Nuclear Disarmament". (dwdb)
  • Elle Fanning (Ginger) zažila v tejto snímke svoj prvý filmový bozk. (Crybaby)

Reklama

Reklama