Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 13
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Videa (93)

Trailer 13

Recenze (143)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak po zhlédnutí první série musím říct, že jsem hodně příjemně překvapená. Žádná další pitomost s přestárlýma modelkama v roli mladých holek, který předstíraj, že maj nějaký problémy. Lena Dunham je úžasně opravdová a svá herečka, která se nestydí za svůj vzhled, ačkoliv ho tu spousta lidí kritizuje. Myslím, že je to krok kupředu, protože jen skrze opravdové lidi (hlavně ženy) na obrazovkách je možné zase změnit aktuální hodně přísný ideál krásy, který je patrný z každého billboardu nebo reklamy. Kromě toho mi také sednul Lenin humor a musím jen obdivovat, co byla schopná ve svém věku vytvořit. Samozřejmě moje nadšení z tohoto seriálu pramení i z faktu, že jsem ve stejné věkové skupině jako hlavní postavy a řeším prakticky stejné problémy:) ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

S1+S2+S3. Začalo mě to bavit až u sedmýho dílu a až k tomu jsem se dostal jen díky tomu, že jsem se musel učit. Poznatky: postava Leny Dunham je největší kráva, kterou jsem kdy v seriálu(/dost možná i filmu) viděl, ale chápu, že je to dost možná účel (nicméně ten účel stále nechápu); Adam Driver je úžasný/skvělý/neskutečný (jak on, tak jeho postava); má to něco, něco, co má jen máloco - anebo mě to prostě jen baví. ()

Reklama

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Méně komerční, o to přirozenější Sex ve městě pro pětadvacítky. Každá z holek má své kouzlo stejně jako nekonvenční, lehce podivínské dialogy a situace, do kterých se dostávají. Paráda! *** Jak jsem s Girls vyrostla, dostávaly mě ještě víc. Feminismus, body-positivity, rychlé skvěle napsané dialogy, nutnost znát popkulturu a trendy, aby se člověk chytal. A finále mě rozsekalo. Jakoby úplně jiné, než člověk čeká, ale když se zamyslí, o to krásnější a lidštější. Každá z postav je častěji než ne někdy na průplesk - ale nejsme všichni? *** Fantastické herecké výkony, prostě všech. Ale pro mě nejvíc Adam Driver a Andrew Rannells. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Hodně blízko osobitosti Skins, Lena Dunham není hloupá a stejně jako v Tiny Furniture se pasovala do role sebestředného spratka a obklopila postavami, k nimž si sympatie budete budovat jen stěží. V tom ale tkví působivost tohohle seriálu, dějou se tu věci, co jinde ne, na scenáristické šablony nenarazíte a hardcore dramatické zvraty si Lena nechává jen na ty nejposlednější momenty. Jasně, občas je to nuda, všednost je jednou z hlavních složek tohohle seriálu (osobně mi i dost trvalo, než jsem Girls přišel na chuť), jenže za touhle konkrétní nudou na rozdíl od většiny ostatních cejtím záměr a jasnou vizi. Lena Dunham je Amanda Palmer televizního průmyslu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už dlho mi niečo takto dobre nesadlo. Všetky postavičky sú krásne napísané a zahrané. Je tam kvantum životných múdrostí a snahy o realistické zobrazenie pocitov u jednej generácie. Aj keď hrdinky sú dievčatá, ich problémy sú problémy každého mladého človeka. Charakterovo odlišné, ale každá so silnými miestami a trefnými vtipmi robia s každej hrdinky skutočnú krásku. Všetky chlapčenské postavy podliehajú rovnakým princípom. Najlepšou chlapčenskou postavou je tak pre prvú sériu Adam Driver v úlohe Adama, ktorého jednoduchosť a citová komplexnosť zásobuje seriál o skutočné hodnoty a neuveriteľnú srandu. Veľmi sa teším ako sa seriál bude vyvíjať. Veľké plus seriálu je Lena Dunham, ktorý hrá, režíruje a píše tento seriál a ukazuje nám svoj mikrosvet v najlepšom možnom svetle. Veľmi príjemná a nenásilná záležitosť, ktorá možno nenesie atribúty dokonalosti ako by sa na daný seriál patrilo, ale jeho úprimnosť je rozhodne balzamom na dušu. A Chris O´Dowd vládne. 1 Séria 90%. All you need is love. Druhá séria vládne väčšou dávkou úprimnosti a drámy. Vzťahy začínajú byť komplikovanejšie, ale všetko je to namixované v správnom pomere. Bohužiaľ tam začína byť náznak presne zaužívaných motívov. Ak to pôjde takto aj v tretej sérií je celkom možné že kvalita seriálu pôjde nižšie - čo je škoda. Takto ale zostávam stále na 90% - hlavne za posledný diel a posledné minúty. 2. Séria 90%. Práve som dopozeral poslednú časť tretej série. Čo viac môžem k tomu napísať? Lena Dunham vytvorila skvelú sondu do duše mladých ľudí. Vzťahy sa krásne vyvíjajú. Nič nepôsobí silene a každý diel má tendenciu prekvapiť, ale tým skutočným spôsobom. Ako keby tie príbehy písal sám život. Neuveriteľne si užívam každú epizódu. 3. séria- 100% 4. séria sa nesie v znamení veľkých zmien a možno trochu prekombinovaných skutočností. Niektoré sú v pohode. Iné sú značne cez čiaru ( Hanin otec je gay atď.) Stále si to drží určitý nadhľad ale dievčatá majú v tomto omnoho väčší priestor nesprávať sa vôbec rozumne a v tomto prípade je to skôr smutné ako veselé -4.séria 70%. Bál som sa že séria bude upadať, ale našťastie nie. 5 séria je návrat k tomu čo som mal na Girls tak strašne rád. Rôzne príbehy podfarbené smutnokrásnou atmosférou, niekoľko nuáns skutočností a absurdít a nejaké tie prasačinky. V zásade ale veľmi nad vecou, a znova veľmi trefné. 5. séria - 100%. Dosť veľké sklamanie. Niektoré motívy boli fajn - ale inak sa jedná o tak strašný vývar všetkého čo sme videli pred tým, pričom koniec ako taký je značne neuspokojivý. Je to fakt škoda.. Takto je to tak na pol cesty. A predposledný diel mal väčšiu silu ako ten posledný. Najviac ma mrzelo že mužský protagonisti nemali toľko priestoru ako inokedy. A to len umocňuje hlúposť hlavných hrdiniek. 6. séria - 50% ()

Galerie (755)

Zajímavosti (8)

  • Několikrát v seriálu zazní, že Marnie (Allison Williams) je podobná Audrey Gelman. Ta je ve skutečnosti nejlepší přítelkyně Leny Dunham, představitelky Hannah. (zuza99)
  • Producent Judd Apatow se nechal slyšet, že by seriál mohl pomoci mužům lépe pochopit myšlení žen. (zuza99)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama