Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 3
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (82)

Greg25 

všechny recenze uživatele

V podstatě klasická "vztahovka" pro všechny, kteří úplně čisté vztahovky jako třeba Chirurgy nemusí. Zajímavé prostředí, zajímavé případy, sympatické postavy a spousta proslovů i hrdosti, ale v rozumně přiměřené míře. První série byla hodně osvěžující a kdyby zůstalo jen u ní na čistou 80% by to bezpochyby bylo, vzhledem ke druhé sérii, která vlastně nebyla o nic moc horší, jen se zcela logcky začala lehce opakovat a více nořit do vztahových propletenců, což už je místy přeci jen únavné. Kam až Chicago Fire může dojí v počtu sérií si netroufám odhadnout, ale myslím, že by se konečně mohla objevit svižná vztahovka, jejíž tvůrci ví, kdy skončit. Uvidíme, druhé sérii ovšem rozhodně neprospělo poněkud uměle naroubovaný příběh chicagského policejního sboru s následným spin-offem. Za první dvě série celkově 70%, uvidíme kam seriál půjde dál, protože moc možností nemá, snad nespadne mezi čisté "vztahovky" s kulisou hasičů. Prozatím, to bylo tak 7:3 ve prospěch vztahů,což bylo stále snesitelné a nestala se z toho žádná moderní soap opera. 70% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když dojde na filmy či seriály o záchranných složkách, tak se s patosem tak nějak počítá; chtě nechtě prostě patří k zaměstnáním, kde dotyční den co den nasazují životy. Problémem však bývá neodhadnutí správné a snesitelné míry. Stačí o trochu více než je záhodno a je to nechtěně směšné raz dva. Tvůrcům Chicago Fire se však tu míru (zatím) podařilo úspěšně najít. Nepotřebují hasičský sbor oslavovat zpomalenými záběry na vynášené štěně z ohnivého inferna a prostě a jednoduše je nechávají dělat jejich práci. Samozřejmě uzpůsobenou pro oko divákovo čili frekvence dechberoucích akčně dramatických výjezdů je vražedná a poněkud přes míru. Všechny zásahy však bez výjimky fungují; mimo jiné i proto, že se nekonají žádné superhrdinské kousky na vlastní pěst (to by dotyčný naopak kolegům spíše práci přidělal), ale realistická souhra mnoha členů, kdy každý má přesně danou roli. Stejně tak funguje i osobní linie, kde všichni mají zruinovaný osobní život (mají-li to štěstí a mají vůbec nějaký) a na vděk již dávno nečekají. Se slovy díků se nesetkávají, to spíše se žalobami zachráněných. Ve své podstatě je to taková velkorozpočtová necynická zámořská verze britských Sirens o každodenních hrdinech a samozřejmě nepřiznaný spin-off Třetí hlídky. Z produkční stránky potěší, že se tvůrci nebojí využít předností fotogenického Chicaga a vůbec to díky rozpočtu vypadá i zvučí k světu. A tak je zatím na obtíž jen barbínovské duo záchranářek, které vedle mužského ansámblu, které krom chlapackého charismatu oplývá i hereckým talentem, působí jak pěst na divákovo oko. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborná seriálová podívaná. První tři díly se seznamujeme s prostředím, s lidmi, a s tím, jak vše na hasičské stanici funguje. Ve chvíly, kdy by seriál mohl začít připadat nudný (tím stereotypem a ničím novým) se autoři rozhodli vytvořit onen vnitřní děj mezi jednotlivými epizodami, a to je to, díky čemu se po třech dílech začnete neskutečně těšit na další díly. Pro seriály ale i filmy které mají co dočinění s tvrdou prací a skutečnými hrdinami mám slabost, a toto je zase něco nového a především originálního. Seriál mě nadchl, a sledovat jej je akce, překvapení i zábava. Vše co má mít, má. 95%PS: Po 2 sériích mi Firehouse přirostl k srdci. GOD, HOW MUCH I LOVE THIS FAMILY! ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Hasiče a záchranáře jsem vždy obdivoval, ale na mé hodnocení to nemá vliv, protože tady je to skvěle obsazeno a mistrovsky napsáno i natočeno! Ku podivu se tady nevyskytuje ten všudypřítomný, klišoidní US Heroismus a většinu času se pořád něco děje a děj je navíc velmi přirozený, uvěřitelný a nenudí! To se dnes tak často nevidí! Po úvodních 5-ti dílech dávám těsnou rezervu pod pět hvězd 88% a jdu se podívat na další! ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Sympatické, dojemné a vůbec mi to neleze na nervy, zatím seriál drží přesně tu správnou laťku mezi klišé a skutečným příběhem. Správný mix osobních příběhů a ukázek práce záchranářů a hasičů. Kinney a Spencer jsou naprosto geniální volbou pro obsazení dvou rivalů. Jen ať to proboha vydrží! Tak první a zatím jediná série je za mnou a musím říct, že konečně me zase nějaký seriál dokázal pořádně nadchnout. Zajímavé scénáře a atraktivní a sympatičtí herci jsou základ. To, že mě některá klišé dohnaly až k slzám na krajíčku, nedokážu relevantně vysvětlit :-) buď mi někdo sype do čaje hormony nebo to prostě vážně Chicago Fire umí. S radostí dávám 9/10 a těsím se na další sérii! ()

Galerie (5 175)

Zajímavosti (16)

  • Dýchací masky, které herci nosí při požárních akcích, jsou nereálné. Byly vyrobeny speciálně pro seriál a byly z nich odstraněny důležité součásti, aby bylo hercům lépe vidět do obličeje. (Borrtex)
  • Požární stanice je označena číslem 51. Stanice téhož čísla byla v seriálu Emergency! (od r. 1972), který také vysílalo NBC. (Borrtex)
  • V pilotním dílu seriálu si sám sebe zahrál Rahm Emanuel, skutečný starosta Chicaga. Své účinkování ale podmínil tím, že show musí investovat do fondu určeného vdovám hasičů a sirotkům. (jirijost)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama