Reklama

Reklama

Morituris

  • USA Morituris: Legions of the Dead
Trailer

Obsahy(1)

Kedysi dávno, za dávnych vekov rímskych potrestal vzbúrenec Spartakus smrťou skupinku gladiátorov, ktorí sa zbláznili počas povstania. Tí sľúbili, že sa jedného dňa vrátia. A práve v tento deň do lesov prichádzajú traja mladí muži s dvomi dievčatami, ktoré znásilnia a týrajú. Okolo nich sa však nachádza ešte väčšie zlo, ako sú oni sami. (ash99)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tři mrduchtiví násilníci se po půl hodině krasojízdy a ubíjejících keců rozhodnou pobavit tak, že seřežou a znásilní dvě holky. Bohužel si na to najdou les, kde se jim do cesty postaví pět kusů dávné historie... Víc nejde prozradit, ale je to zábava přesně ve stylu starých italských trashů. A to poměrně krvavá, jelikož o efekty se tu staral mistr v oboru Sergio Stivaletti. Tomu ale předchází dost vlažná úvodní třetina a exploitační patnáctiminutovka, kde se kupí jedno zvěrstvo za druhym, a to pouze na dámskou společnost (nůžky v pochvě!). Pak už je to celkem jízda. Brutální, atmosférická a přímočará. Jen pro fanoušky Itálie, ostatní ruce pryč, ať to hodnocení nejde dolů. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Morituris je film tak tmavý, že i Rey Koranteng by moh závidět, a vidět něco v té směti černa, to chce teda soustředění. Fakt by mě zajímalo, kde se vzal nápad o partě kluků znásilňující v lese dvě ženy, které současně nahánějí pradávní gladiátoři. Tohle prostě nevymyslíš. Ale i přes absurditu nápadu, béčkové zpracování a všudypřítomnou otravnou němčinu má film něco do sebe a PŘEKVAPIVĚ po celou dobu vyloženě nenudí. Dočkáme se nějakého gore, dočkáme se naháněček po lese a dočkáme se i gladiátorů (bohužel až jen posledních 20 minut???). Je to taková krvavá ptákovina, která nemá za cíl nic víc než jen posekat pár hlav v lesích, a to se jí celkem daří, takže s přivřeným okem je to na hodně slabou trojku. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako Smrt stopařek, pak se to přehouplo do Nahé kořisti, Predátora, Lovce a kořisti a skončilo Carpenterovou Mlhou (přesněji tím, co se v ní ukrývalo). Takže místo vraždících rytířů nebo templářů tu máme gladiátory..... Jakmile jsem uviděl v titulcích jméno Sergio Stivaletti, bylo mi jasné, že speciální efekty budou kvalitní! Ponurý snímek (jelikož je většina ve tmě) o třech mladících, co si vezou děvenky na zábavu, jenže netuší, že Nemesis je bohyní pomsty! A to nemluvím o úvodním vykydlení celé rodiny i s dětmi, po němž následují skvělé titulky mírně inspirované Millerovým 300. Zábavný masakr s nádechem gotiky... (i když gladiátoři přicházejí ze starověku, ale zde mám na mysli horrorovou odnož). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jdoucí na smrt tě zdraví! Vzhledem k samotnému názvu a koneckonců i úvodním titulkům si nemá cenu hrát na spoilery a objeví-li se v mém komentáři gladiátor, neprozrazuji nic zásadního. Italský hororový brak evidentně stále dýchá a Morituris je toho jasným důkazem. Sadistický nízkorozpočtový masakr si kromě ponížení a naporcování svých postav neklade žádné další cíle a jde jen o to, zda je snesitelná spojovací příběhová vata, retardace herců nedosahuje přehnaných výšin a triky nejsou na úrovni Plánu 9. A tady můžu směle prohlásit, že zůstáváme v rámci mantinelů a triková stránka je dokonce překonává v pozitivním slova smyslu. Prokecaná první třetina se tedy dá bez újmy přežít, dokonce se dá říct, že by se v ní normální divák mohl začít cítit bezpečně. Udělal by velkou chybu a patrně by se v následujících minutách nevyhnul nucení na zvracení, ne snad pro vypilované gore s obnaženými vnitřnostmi, toho se příliš nedočkáme, ale pro opravdu hnusnou a zvrácenou brutalitu. Nejprve přijde na řadu znásilnění a osobně mi přišlo jako daleko větší hnus než pozdější hrátky s gladiátory. Římští bijci totiž paradoxně do filmu vnášejí odlehčený tón nadpřirozeného zla, nejsou však o nic méně brutálnější a dočkáme se opravdu hutných úmrtí. Samotný závěr pak považuju za over the top, lepší tečku, tedy v mezích toho, kde se právě nacházíme, aby pohledal. Zvrácená čtyřka! P.S. Za vtipný detail považuji rozdělení rolí v závěrečných titulcích, ovšem prozrazovat nebudu, to už by opravdu byl spoiler. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná nízkorozpočtová záležitost, u které shledávám základní chybou, že míra násilí a brutality se na pomyslný vrchol - tady spíš za zernit - vyšvihne někde uprostřed filmu. Tím myslím již tady zmiňované znásilňovací scény. To je opravdu krutej humáč, dost mi to připomínalo nechvalně známou napodobeninu Last House onthe Left (1972), tedy Chaos (2005). Pokom se zde již v mnohem pomalejším tempu táhne gore-platterfest obstojné, ale ne nijak suprové kvality. Shrnuto...je to taková prasoidní, zvrácená, sadistická jízda, která je jasně definována pro konkrétní oblast publika. Tohle není běžný horor!! Tohle je fakt docela peklo!! Ale ke konci bohužel nudí ... A jak zde psal již kámoš BLOODY 13: Jen pro fanoušky subžánru, ať nám to hodnocení nejde zbytečně dolů ... :-)) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film bol premietnutý ako test pre určitý počet divákov a následne zakázaný pre reakcie, ktoré vyvolalo autentické zobrazenie sadizmu a masochizmu. Preto sa film objavil len v niektorých pornokinách. (DarkSaint)
  • Film bol čiastočne inšpirovaný skutočnými udalosťami známymi ako "Masaker Circeo", ktorý sa stal v meste San Felice Circeo v Taliansku roku 1975. Traja mladí muži znásilnili a mučili 19-ročnú ženu a 17-ročné dievča dva dni, potom zavraždili ženu a dievča prežilo iba vďaka tomu, že predstieralo, že je mŕtve. (ash99)

Reklama

Reklama