Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (202)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Co se to stalo s francouzskou komedií? Já vim, zlatý časy sou v pr...yč. Kolikrát už sem tenhle scénáristickej mustr viděl? V dnešní době je to bohužel zápor, nevidim žádnej smysl, proč to bylo natočený. Na to, že si to řiká komedie, tak sem se od srdce zasmál pouze 3x. Ani Jean Reno to nezachránil, ale to neni jeho chyba. Můj dojem jakž takž zachraňuje překrásné dámské obsazení. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Tuto francouzskou komedii, která nabízí pohled do zákulisí jedné z nejlepších gastronomií světa, jsem dlouho dobu očekával. Nutno podotknout, že výsledek mně mile překvapil, protože jsem dostal přesně to, co jsem jsem chtěl. Jinými slovy řečeno mi režisér Daniel Cohen předepsal dokonalý recept na pohodu, jelikož dobrá nálada z této komedie doslova srší do všech stran, příjemný příběh utíká jako voda a přitom se nesnaží za každou cenu zbytečně tlačit na pilu. Navíc stárnoucí Jean Reno vypadá stále skvěle a dokazuje, že nepatří do starého železa, jelikož v tomto filmu podává skvělý výkon a společně s Michaelem Younem vytvořili neodolatelnou dvojku, která dokáže zabavit. Zejména scéna, kdy se společně vydají na špionáž konkurenční restaurace je dokonalá. Závěrem musím říci, že se jedná o příjemnou komedii, která pohladí na duši a rozhodně bych vám ji doporučil jako lék na špatnou náladu. Moje hodnocení 80% ()

Reklama

migl 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia trochu "prekopali" námet a scenár Ratatouille(aj fyzická podobnosť Linguiny-ho s Ratatouille a Jackyho Bonnota/M.Youn v tomto filme,čisto náhodná?) a vytvorili túto jednohubku,ale kvalitou spomínanému snímku tento film nesiaha ani po členky. Angažovali J.Rena aby to pritiahlo divákov,kto ale bude od tohto snímku čakať veľkú srandu bude sklamaný. ()

Speedy01 

všechny recenze uživatele

Už je toho vaření trošku moc ne ? Ano šéfe, prostřeno, Babicovy dobroty, kluci v akci - atd. atd. atd. Když zapnu TV mám co dělat, abych nenarazil alespoň na jednom programu na to, aby tam nějaký kuchtík vařil. Nerozumím tomu co se v dnešní době z kuchařského povolání dělá ? Někdy mi připadá, že kuchař je více než jaderný fyzik. Kuchaři jsou v drtivé většině obyčejní lidi s obyčejným vzděláním a je zapotřebí si to uvědomit a nedělat z nich HOGO FOGO SUPER EXTRA machry.. Film nudný, už bych si ho dobrovolně po druhé nepustil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak je to oficiální, prostě mám rád filmy o jídle a vaření. K tomu ještě naděje, že Jean Reno bude někde hrát něco fajn, což se tady naštěstí podařilo. Snímek jsem si užil, zasmál jsem se a ujistil jsem se, že molekulární kuchyni možná někdy zkusím, ale určitě to nebude láska na celý život podobně jako v případě klasické kuchyně. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012. (Krissty)
  • Michaël Youn musel kvůli natáčení absolvovat kurzy vaření. Jeanu Renovi naopak stačila jen návštěva kuchařské školy Alaina Ducasseho, aby se naučil, jak se kuchaři pohybují, jaká mají gesta a jak se k vaření staví. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
  • Režisér Daniel Cohen si chtěl původně ve filmu i zahrát. Na radu producentky však od tohoto záměru raději upustil. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama