Režie:
Daniel CohenKamera:
Robert FraisseHudba:
Nicola PiovaniHrají:
Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué, Julien Boisselier, Salomé Stévenin, Pierre Vernier, Geneviève Casile, Serge Larivière, Issa Doumbia, Bun-hay Mean (více)Obsahy(2)
Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)
(více)Videa (3)
Recenze (202)
Chtělo by se říct, že si Francouzi udělali patřičnou oslavu své gastronomie. Jednoduchý příběh, ale velmi hezky udělaný. Nesnaží se být nějak zvlášť zábavný, ale ani nudný, je udělaný tak jakoby v klidu přívětivě staromilsky. Už počáteční titulky a hudba HLADÍ a dráždí mé chuťové buňky a pro mě jako pro gurmána velmi příjemný zážitek. ()
Přiznávám, že komedie s Jean Reno mám ráda, o to víc mně mrzí, že tato má, na rozdíl od Jackových a Alexandrových kulinářských lahůdek, příchuť veskrze mdlou. Bohužel příliš nefunguje romantická zápletka ani Jeanovo obvyklé charisma, přitom to nemá i přes nevelkou originalitu vůbec špatný námět, jen to zpracování zkrátka pokulhává a navíc jsem se ani moc nezasmála, jediná skutečně vtipná scéna nastala, když přijel odborník na molekulární kuchyni, jenže ta trvala jen pět minut. Suma sumárum je to na slabé tři hvězdy a to snímku trochu nadržuji. ()
Taká pohodová oddychovka o kuchároch a reštaurácii. Ničím neoslní, ale ani neurazí. Očakával som, že to bude o čosi viac zábavné, ale tých dobrých hlášok bolo naozaj pramálo. Dej viacmenej predvídateľný, akurát možno v inšom prevedení a s inou následnosťou. Ale fajn, proste film, pri ktorom nebolo treba vôbec premýšľať a človek si pri tom aj dobre oddýchol. Inka tá molekulárna gastronómia je strašná blbosť, dúfam že nikdy tradičné kulinárske špeciality nebude nahradené touto absurditou... ()
Jednoduchý a predsa len celkom dobrý príbeh, avšak, natočený na priemernej úrovni. Renovi pribúdajú roky, no chvála Bohu, na jeho hereckom výkone to až tak moc nie je vidieť. Na druhej strane ma prekvapil M. Youn, ktorý priamo exceluje vo filme a užíva si každú minútku. Odporúčaná konzumácia: s priateľkou/manželkou, hlavne, keď sa oba zaujímate o tajomstvá kuchyni. PS: Čo vám hovoria mrkvičky? Osobné hodnotenie: 70% (***) ()
Možná jsem byla tak natěšená, že jsem z filmu pak byla až trochu zklamaná. Námět je zajímavý a prostředí restaurací (navíc těch francouzských) je jako stvořené pro komedie, které můžou pořádně zahřát u srdce a poškádlit naše chuťové pohárky a oči. Ale tady se tak moc nedělo. Ani linka lásky mě moc nenadchla. Možná mi trochu vadilo, jakého ze sebe Michael Youn dělal šaška, až chvílemi působil jako padlý na hlavu, takže jsem mu jeho ambice dostat se do nějaké dobré kuchyně bohužel nevěřila. Ani to nebylo tak vtipné, jak by mohlo. ()
Galerie (45)
Zajímavosti (5)
- V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)
- Režisér Daniel Cohen si chtěl původně ve filmu i zahrát. Na radu producentky však od tohoto záměru raději upustil. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
- Michaël Youn musel kvůli natáčení absolvovat kurzy vaření. Jeanu Renovi naopak stačila jen návštěva kuchařské školy Alaina Ducasseho, aby se naučil, jak se kuchaři pohybují, jaká mají gesta a jak se k vaření staví. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
Reklama