Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (CinemArt)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (199)

Hees 

všechny recenze uživatele

No mne sa táto animovaná rozprávka páčila. Rio 2 síce neoplýva príbehom hodným oscara, ale zábava to rozhodne je. Najluxusnejšia v tomto celom počine bola žabka Gabi a hlas jej dala Kristin Chenoweth. Tá malá žabka keď spievala svoju "áriu" pre toho koho miluje tak to bola nádhera hodná niečoho čo je niečo viac ako rozprávka pre deti. Počas celého filmu je príjemná hudba a zopár pekných odspievaných pasáží. Síce v pozadí toho je aj jasný zámer viac predstaviť Rio a nejaká tá ochrana životného prostredia, ale nevadí. Pre mňa toto bolo rozhodne lepšie ako jednotka. A tiež mali jednotlivé charaktery "vtákov" väčšiu hĺbku. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je pokracovanie uz len zbierkou klise najhrubsieho zrna, pocnuc takmer kopirovanim Avatara, cez trulka, ktoreho zenu sa pokusa prebrat "cool" partner z minulosti, az po otca nespokojneho s vyberom jeho dcery. Zaver je presne taky ako ocakavate, Gaylord Focker sa vzmuzi a zachrani den. Vsetky tieto zname motivy, sa vo vacsine filmov rozvijaju postupne a maju apson snahu o originalitu, no v Riu su osekane na samotny zaklad, skomprimovane do motanice a v zavere umelo zrychlene. Jedine co stoji za pozornost, su hudobne cisla, inak zabava len pre tych najmensich. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a absolutně nezáživný animák, který pouze recykluje jedničku a spoléhá na přehnanou barevnost a na fakt, že se pořád něco děje. Bohužel to moc nefunguje, protože tvůrci sice chtějí, aby to byla oddechová podívaná, jenže přicházejí s poměrně velkým množstvím epizodních postaviček, jejichž význam je nulový a ve většině případů jsou otravné. Mravní ponaučení tu moc nefunguje, protože působí hodně násilně dodané a jeho účinek se moc nedostavuje. V podstatě tu kromě vizuální stránky není co chválit, protože všechno už jsme viděli jinde a mnohdy i lépe. Dabing je sice slušný, ale příliš to už nevytrhne, navíc písničky znějí opravdu příšerně a zejména rapové vložky jsou takřka utrpením. Kdyby Rio 2 zůstal jen na videu, moc by se toho nestalo, protože je opravdu jen nezajímavou a místy nudnou rutinou, která nemá co nabídnout a spoléhá opravdu jen na to, že díky názvu na ni přijdou rodiny. 50% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem nijak odvařený z prvního dílu a u druhého to je celkem stejné. Furt se tančí, zpívá, rapuje, hustý ptáci, kteří sou fakt cool, mi ale lezli krkem už od začátku. V tomto případě to ale zachraňuje povedená animace, ekologická agitka, kterých dnes není dost!! a moc hezky vyobrazená příroda v amazonském pralese. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u prvního dílu nechápu nízké hodnocení. Rio 2 se narozdíl od spousty pokračování vyhýbá sentimentu a nabízí zábavu. Blu s Perlou a dětmi se vydávají najít kořeny do džungle, kde nachází celé hejno ptáků. A Blu má problémy s tchánem, frajírkem co se točí kolem jeho ženy i celou džunglí, na scénu se vrací pomstychtivý Nigel a všechny dohromady ohrožují dřevaři, kteří se nebojí jít přes mrtvoly. Bylo to vtipné, barevné, roztančené a i když těch písniček bylo na můj vkus trošku moc, závěrečný útok ptáků ala Hitchcock je natolik skvělý, že pod 4* nejdu. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (9)

  • Stejně jako u prvního filmu Rio (2011) vznikly i u pokračování speciální úrovně pro hru "Angry Birds". (R.K.)
  • Brazílie použila film jako reklamu na oslavu nového roku v Copacabana Beach. (R.K.)
  • Loď, na ktorej sa postavy plavia po rieke Amazon, sa volá „Céu Azul“, v preklade Blue Sky, teda názov produkčnej spoločnosti. (patrik1177)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama