Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Jo, je to tak. Naposledy jsem se takto pobavila u 3 idiotů. Závažné téma podané satirickou formou, byť někdy u toho lehce člověka zamrazí. Dalo by se říci, že je to taková snaha o osvětu přímo z dílny produkující masovou zábavu. Zatím jsem se s tak otevřenou kritikou setkala jen u D. Mehty. Ale, to může být jen moje neznalost. Že filmy kritizují zkorumpovanou policii a politiky, to už je celkem běžné, poslední dobou se už ve filmech objevuje i častěji tzv. "ženská otázka", ale kritika náboženství? No, to chce v Indii odvahu. Nicméně, když se nad tím člověk zamyslí, je fakt, že na co se dá při takové míře korupce spolehnout. Snad jen na to, že i ti mocní by se mohli teoreticky "někoho" bát a před "někým" mít úctu. A máte vyhodit peníze za to, že vás vyslechne guru nebo psycholog? Nemám pocit, že by se konkrétně v našem ateistickém státě k sobě chovali lidé lépe. Ale, to byl jen takový povzdech, film je to naprosto skvělý a ve všem s P.K. souhlasím. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Stydím se!! Když jsem si pouštěla tenhle film, tak jsem měla vůči němu totální předsudek. Ne že bych si myslela, že země s tak odlišnou kulturou neumí točit filmy, ale že netočí filmy, které by se mohly líbit mě. První polovina byla taková slabší. Bylo to celkem vtipný, ale ne tak, abych se vyloženě chlámala. Představitel hlavní postavy mi byl už od začátku nesympatický. V podstatě jsem se těšila až to skončí. Ale po hodině se ten film začínal ubírat zajímavým směrem. A najednou jsem se přistihla, jak sedím přikovaná ke gauči a zažraně to sleduji. Na konci jsem si dokonce trochu poplakala. Je to film, který mě nutí nad ním přemýšlet i s odstupem času. Takže nakonec jsem musela uznat, že první polovina byla více než vtipná a že herec mi je nakonec celkem sympatický. A že všechno to proti, co jsem na začátku měla způsobil můj velký předsudek. Je to naprosto GENIÁLNÍ DÍLO a od teď jeden z mých nejoblíbenějších filmů. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chytrý a vtipný scénář si střílí z náboženství, vlastně spíš pověrčivosti a chamtivosti, které náboženství často provázejí. Aamir Khan v roli mimozemšťana na můj vkus moc poulí oči a chová se jako autista, ale za ty plachťáky, na kterých by domů na vzdálenou hvězdu mohl doletět snad i bez vesmírné lodi, mu odpouštím. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna na indické komedie, ani na ztřeštěné, hodně rychlé a svižné dialogy - ale na tohle jsem tak dlouho dostávala doporučení, že to prostě nešlo. Ty barvy, materiialistické narážky, život v úplně jiném prostředí a hlavně - je to úplně jiný životní styl. Plno věcem my, jako evropané neporozumíme, ale to nevadí. Více takových filmů, jelikož já si z něho vzala opravdu hodně a doufám, že i každý z Vás - ať už tu hudbu, pozitivní energii či myšlenky, které by v nás v rámci potřeb a zájmu měli zůstat....A safra - jak to ten Khan dělá, že vypadá na 30? :D ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Aby se mimozemšťan - ve stejném těle jako člověk - mohl vrátit na svou planetu, potřebuje pomoc boha. Ale - kterého? Když je těch náboženství tolik... Zkouší bohy všech náboženství které potká, ale jeho prosby jsou bez odezvy... Tak které je to pravé? Je naprosto zklamán. BohuŽel i křesťané se k němu zachovali tak, že byl jen zmaten... Zajímavý a vtipný film o hledání - k zamyšlení. A shlédnutím snad nic nezkazíš. Ale jako křesťanský ho doporučit nemohu, protože je okolo i spousta věcí, které jsou nedoporučitelné. A jakési poselství film sice nese a on dojde vlastně ke správnému závěru, ale hlavní poselství filmu je spíše - všechny náboženství jsou na prd... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)

Reklama

Reklama