Reklama

Reklama

Nejnebezpečnější letiště

(TV film)
  • Česko Nejnebezpečnější letiště světa (více)

Obsahy(1)

Poznejte náročné podmínky, s nimiž se musí vyrovnat piloti i cestující během přistání na nejnebezpečnějších letištích světa. Ani v době špičkových technologií nesmíme zapomínat, že k letecké tragédii může dojít kdykoliv a především v kterékoliv části světa. Příčinou havárií mohou být mimo jiné náročné technické parametry některých letišť jako např. krátká dráha, vysoká nadmořská výška, obtížný terén či složité přiblížení na přistání. Společně navštívíme deset nejnebezpečnějších letišť světa, která svými dispozicemi pilotům rozhodně neusnadňují práci. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro letecké fajnšmekry rozhodně nutnost vidět! Létat se nebojím, létání mám rád. Těch deset letišť vybraných jako TOP HARD je mazec. Od nějaké pětky nahoru se mi dělalo zle od žaludku už jen při představě, že se na nich se mnou někdo pokusí přistát... Kdo má rád letadla, zná St. Marteen v Karibiku i pláž, kde vám občas Boenig 747 ,,štrejchne'' vysunutým podvozkem lebzu. Tam bych se jel podívat už jen pro tento zážitek :-). Co jsem ale neznal a dozvěděl jsem se to až z tohoto dokumentu, jsou ,,jízdy na plotě'' - to musí bejt fakt mazec, když piloti Jumbo jetu daj plnej výkon :-)))) ! Dávám čtyři kapitánské hvězdy . * * * * ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Nemám rád moderní dokumenty plné animací. Tady naštěstí převažují skutečné záběry na krásné létající stroje. A záběry jsou to mnohdy dechberoucí. Jedinou hvězdičku ubírám za mnohé opakování některých informací (což je bohužel v amerických dokumentech ustálený stav). S tím souvisí i trochu přetažená stopáž. Celkově je to ale pro milovníka letadel pošušňání. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby zajímavý dokument. Hned bych si zaletěl do Karibiku na St. Maarten na pláž, protože zažít toto, může být fakt pecka. :-) Jinak souhlas s ostatními, že to neustálé opakování bylo otravné a občas to bylo i trochu chaoticky podané. Za to hvězda dolů. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, zpracování horší. Kdyby některé záběry v dokumentu 10x neopakovali, mohlo to být o půl hodiny kratší, ale naštěstí si s tím tlačítko FFW poradilo. Taky tam mohli dát pár záběrů z kokpitu, určitě bych radši viděl přistání třeba na takovém Kai Tak z pohledu kapitána, než přiblbé turisty co se nechávají odfouknout na St.Maartenu při startu jumba. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

NOČNÍ MŮRA KAŽDÉHO PILOTA! Velmi kvalitně zpracovaný dvoudílný (na ČT) dokument o nejnebezpečnějších letištích světa. Žebříček je zpracován formou TOP10 + vizitek každého z letišť. Každé letiště je vždy popsáno, poznamenána jeho nebezpečnost a doplněna o historické nehody. Všem je tedy jasné, že letiště do této TOPky nebyla vybrána jen tak pro nic za nic. I naprostí nezasvěcenci určitě znají letiště St. Marteen v Karibiku z videjek z youtube, proslulé svou přistávací drahou nechutně blízko pláže. Tu jízdu na plotě bych si taky střihnul! Zbylá tři letiště v druhém díle si své místo v TOP3 rozhodně zaslouží. Na závěr jen dodám, že jediné, co mi dost vadilo, bylo neustálé opakování předešlých letišť komentujícím, to bylo místy dost otravné a zbytečné. Dokument není tak dlouhý, aby bylo potřeba každých 10minut opakovat, která letiště už jsme viděli. Předpokládám, že většina diváků netrpí Alzheimerem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V súvislosti s letiskom v San Diegu je zmienená nehoda letu PSA 182, ktorej sa venoval aj seriál Letecké katastrofy (od r. 2003) v epizóde Slepý bod. (ČSFD)

Reklama

Reklama