Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Komedie na vážné téma o sebevraždě zní docela šíleně, ale tenhle film byl vážně dobrý - vážné chvíle se střídají s odlehčenými, takze film nepůsobí vůbec depresivně. K tomu přidejte skvělé obsazení s dobrými výkony a máte příjemný film na jeden večer. Pravda není příliš k zapamatování, ale ani zcela nezapadne. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Svižně plynoucí snímek, který mi přišel originální mírně výstřední a zajímavý nejen svým námětem, ale i jeho zpracováním. Rozčlenění do podkapitol, dle hlavního vypravěče jen přidává na poutavosti už tak vydařeného příběhu. Filmařsky mi taky vše přišlo povedené a navíc hudba byla skvělá. Atmosféra se několikrát změní, ale i to celkem fungovalo i když někdy byla ta hranice mezi dramatem a komedií lehce vrtkavá a přiznávám, že místy mi přišlo že chybí jen trochu od toho aby se z toho všeho stala umělohmotná fraška. Vždycky se to ale nakonec nějak povedlo zachránit, alespoň tedy dle mého názoru. A v neposlední řadě- herci byli super. Docela jsem po shlédnutí dostala chuť si přečíst knižní předlohu, což se mi zas tak často nestává. Celkově je to takové lehčí drama, ale pořád spíš to drama, než komedie to je jisté.----"I don't mind the pain. It's the hope what kills me."---- ()

Reklama

teba 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec čtyři hvězdy: První hvězda - britskej film, britskej humor, co dodat, prostě srdeční záležitost :o) Druhá hvězda: navazuje na první - Nick Hornby, pro mě potvrdil kvality nastolené v High Fidelity. Třetí hvězda: Imogen Poots - ta slečna je boží, tahoun filmu, čekám na její další počiny! Čtvrtá hvězda: trošku si zaspoiluju - happy end... no jo, v dnešní době už se to moc nenosí, ale tenhle film to vyloženě potřeboval :o) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý film a zamyslenie sa nad tým, čo nás tu na svete ešte drží, a čo nás ťahá "dole". Avšak dosť mi prekážalo, že sa to miestami snažilo hrať na nejakú komédiu, pretože v tomto prípade v takejto téme akou sú samovraždy, mi akákoľvek sarkastická alebo ironická vložka neprišla zrovna vhodná. Navyše, ani tie ich dôvody prečo to vzdať mi neprišli až tak vážne, hoci podceňovať netreba žiadny problém vyvolávajúci depresiu alebo akýkoľvek pocit nežiadúcosti a menejcennosti. Však koniec koncov, to bol jasný odkaz - len škoda, že v dnešnom svete je to ľuďom viacmenej jedno a od ľudí prežívajúcich trápenie sa skôr odťahujú, a pritom práve oni by mohli byť tými záchrancami ich životov... ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Strašně divný film. Na jedné straně zajímavý pokus vypravovat děj tak, že každá postava dostane jakoby svěřený určitý úsek, na druhou stranu ani jeden z těchto úseků není plně v režii dané postavy a koncept celkově vyznívá polovičatě. Postavy jsou napůl nedodělané, takže si s nimi ani nestihnete vytvořit pouto, nebo v případě Jess přímo otravné, což sice zřejmě pramení z jejích komplexů, ale scénář se jimi nijak nezabývá, a tak celou dobu držíte pěsti, aby už skočila :) Sama Neilla mi v té vedlejší roli bylo vyloženě líto... 50% a 3 hvězdy s odřenýma ušima. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se v Londýně, New Yorku a na Malorce. (Terva)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama