Reklama

Reklama

VOD (1)

Film A.C.O.D. pojednává o Carterovi, zdánlivě vyrovnaném dospělém muži, kterému se v dětství rozvedli rodiče. Naštěstí se mu podařilo jejich šílený rozvod přežít. Nyní má úspěšnou kariéru a přítelkyni, která ho podporuje. Ale když se jeho mladší bratr zasnoubí, musí Carter dát své rodiče, kteří se od hořkého rozvodu neviděli, kvůli bratrově svatbě znovu dohromady, a to i s jejich novými partnery. Do jeho života se tak vrátí chaos z dětství, včetně bláznivého terapeuta. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (31)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Začíná se to docela dobře, ale najednou zjistíte, že to je vlastně film o chudáčkovi, který se nemlže srovnat s tím, že si jeho rodiče zase vrznou. To je vlastně docela slabé. On kolem sebe kope, všechny nasere, s prominutím, dělá spoustu blbostí, ale asi je to jen fáze, protože je jasné, že mu bude odpuštěno. A, světe, div se, ono tomu tak skutečně je. Šablonovitý film, který má nějakou dobrou postavu, ale to všechno se ztrácí v tom, že už od začátku víte, jakými peripetiemi si projdete. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha, mnoha ale opravdu mnoha průměrných komedií. Největší hodnotu pro mě z celého filmu měly asi záběry na konci, kdy se ptali ohledně tohoto tématu lidí ze štábu. Na tom člověk viděl, kolik lidí opravdu pochází z rozvrácených rodin a je to až neuvěřitelné. A ještě více neuvěřitelné a možná i smutné je to, že většina z nich potom naprosto odmítá svazek manželský, protože proč by se hrnuli do něčeho, co viděli, že nefunguje. Sama jsem A.C.O.D. (skoro teda, bylo to až po mých 18. narozeninách, ale pořád jsem byla v podstatě dítě:D) a popravdě mám podobný názor.... nevidím v okolí žádné manželství, které by fungovalo.. dneska se všichni rozvádí, jednou, dvakrát, třikrát.... takže proč se do toho hrnout hmm? :) ()

Reklama

noby 

všechny recenze uživatele

Zachycení trablů způsobených distancovanými rodiči (a že jsou rozvedení a distancovaní od sebe navzájem vlastně není až tolik významné, jen v prvním plánu) je sice mnohokrát skvělé, ale spousta míst je naopak vyloženě hluchých, nebo přinejmenším promarněných. Navíc se celý film soustředí na zcela rozloženou osobnost a výsledkem toho i život hlavního hrdiny, aby to v závěru všechno zametl pod kobereček a začal se dívat z odstupu, jako by říkal, že nic naplat, tak to prostě je. Na čemž není vůbec nic špatného, ale nějak mi to nesedlo :). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle jako měla být legrace? Já jakože nevim, ale mně těch 84 minut přišlo subjektivně dlouhých asi tak, jako kdybych koukal na osmihodinový film Andyho Warhola, kde se na začátku svalil na kanape a dalších 7 hodin a 55 minut tam zařezával jak dřevorubec. Nic neříkající nuda bez chuti film dokoukat a bez jakékoliv nálady, která by mě přesvědčila o tom, že mi to za to po shlédnutí stálo. Ještě štěstí, že mě film natolik neupoutal, abych si všiml toho, že se mi kočka snaží vysrat do postele. ()

vercza 

všechny recenze uživatele

Může rozvod poznamenat psychiku dítěte natolik, že si to ponese celý život? Vážné téma pojaté dost s nadsázkou a humorem. Nejlepší byly konečné záběry, kde se na toto téma ptali lidí. Zajímavé je, že právě děti rozdevených rodičů neprahnou po sňatku, neboť nevěří na šťastné manželství. Je to tak, sama jsem z rozvedené rodiny a představa, že bych něčim takovým měla projít, mě upřímě děsí. A co vy, patříte taky k A.C.O.D.? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Film je částečnou autobiografií. Scenárista a režisér Stu Zicherman skutečně díky svatbě svého sourozence pomohl usmířit dlouhodobý konflikt svých rozvedených rodičů. (novoten)
  • V jedné scéně řekne Amy Poehler, že ona a Adam Scott jsou stejně staří, na což on odpoví, že on je o rok mladší. Je tomu tak i ve skutečném životě, kde je Scott o rok a půl mladší než Poehler. (novoten)

Reklama

Reklama