Reklama

Reklama

Záhada Hory mrtvých

  • USA The Dyatlov Pass Incident (více)
Trailer 2

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy  přišlo nevysvětlitelným  způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (367)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa nechal zlákať wikipédiou: https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1nik_%C4%8Eatlovovy_v%C3%BDpravy. Neodradilo ma ani nízke hodnotenie, teraz už vravím, že škoda. Na rozdiel od spomínaného zdroja, kde sa rieši mnoho možných riešení tejto udalosti, film s týmito informáciami naložil značne rozporuplne. Nešťastne zvolený štýl alá Záhada Blair witch, slabí herci a totálna fikcia scenáristu, horšie to už nešlo vymyslieť. Čakal som serióznu filmarinu, nedočkal som sa ani filmu v pravom zmysle slova. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Co na to říct, zase mě to bavilo no. Má to svou atmosféru, líbil se mi celý ten koncept výpravy po záhadném umrtí ruských turistů. Do scény, kdy se někam leze je to výborná atmosférická pecka, která je temná, ikdyž se vlastně nic neděje, ale přesto víte, že tam něco je. No co se týče filmu po scéně, kde se někam leze, jede film už rychle z kopce, protože scénaristovi asi dopsalo pero a tak něco nahonem vymysleli. Ikdyž jsem to pochopil, radost jsem z toho neměl. Je jasné, že herci jsou nesympatičtí atd. To neřešte. Vychutnejte si to prostředí a atmosféru. Jedno z těch povedenějších FF. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Film vychádza z otrasnej reálnej udalosti, ktorá sa stala kedysi v Rusku a je ďaleko zaujímavejšia ako samotný film. Keď už nič iné, aspoň upriamuje pozornosť na ňu. Ako zahynuli alebo boli usmrtení členovia výpravy, vedenej Igorom Ďatlovom, dňa 2. februára 1959, zostáva dodnes veľkou záhadou, aj pretože sovietska kriminalistika a možnosti rôznych expertíz boli vtedy na nižšej úrovni. Črtajú sa mnohé hypotézy a vysvetlenia: od lavíny cez skúšky tajných zbraní až po mimozemskú intervenciu. Jednej členke výpravy dokonca chýbal jazyk, mäkké tkanivo okolo úst a nebola zakrvavená, viacerí členovia nemali oči, ich telá našli v spodnej bielizni v neprirodzenej polohe, čo by nasvedčovalo skôr úmrtiu z podchladenia, ktoré je spojené s paradoxným vyzliekaním a zahrabávaním (http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothermia), ale to už odbieham... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle od tohohle filmu jsem nic nečekal, a téměř nic nedostal ale i tak se mi dostalo prakticky více než jsem čekal. 2x mi dokonce proběhl mráz po zádech. Je pravda že kdyby to natočil někdo jiný dopadlo by to možná lépe protože by se od toho tolik nečekalo. Ale Harlin? Proč? Vždyt on umí natočit kvalitní akci amá na kontě hodně dobrých fillmů. Proč si vybral takovýhle film? Líbilo se mi jak Harlin dal do pozadí sem tam někoho projít udělalo to konečně takovej opravdovej FF. Sice to na konci lehce pokazily efekty ale i tak si myslím že se jedná o průměr. Herci byly příšerní a nesympatičtí, ale co čekat. Tenhle film má kvality ale neměl ho točit Harlin a neměl jít ani do kin. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Regulérní dvd béčko/céčko jako prase, které se nějakou "ZÁHADOU" dostalo až do kin.Renny Harlin jako tvůrce spadl do propasti zoufalého rutinérství, obyčejnosti a nudy.Připomělo mi to found footage hovna točený ruční kamerou kd jakým puberťákem, jakých je v americké produkci mrak, tady ten ansábl zoufale netalentovaných neherců ovšem vede člověk, který v kinematografii přeci jen kdysi jméno měl a možná i díky tomu, se dá místy mluvit o něčem, co by se dalo nazvat snad i filmem nebo tak něčím.Např. scéna s lavinou je opravdu výtečná a s překvapivě dobrými triky, při naháněčce v bunkru to mělo místy opravdu atmosféru a našla se i nějaká lekačka.To ovšem nestačí a celkově to film, ve kterém je hora kolosálních scénáristických píčovin, nesympatických herců a tupého a neuvěřitelně předvídatelného konce, nezachrání.Hlavní hrdinové vám budou u prdele a celou stopáž pro mě bylo největší ZAHÁDOU, jak mohla jedna píča v manželství udělat z akční ikony Horu Sraček, která za posledních 20 let natočila doslovu horu píčovin.Pokud můžu ještě dodat, nadávat scénáristovi, že napsal sračku jen proto, že se jmenuje Vikram, svědčí opět o totální demenci jedné zdejší hvězdy, pravdou ovšem zůstává, že Vigvam se opravdu moc nepředvedl a jeho scénář působí, jako by ho psal 14 letý zhulený osmák při přestávce mezi zeměpisem a dějepisem.20%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Dodnes není objasněno, proč zemřelo 2. 2. 1959 v ruském pohoří 9 studentu výpravy. Událost zůstává jedním z největších tajemství 20. století. Vyšetřovatelé zjistili, že 6 lidí zemřelo na podchlazení a další 3 kvůli smrtelnému zranění které utrpěli (zlomená žebra, rozdrcená lebka, obličej bez oka a chybějícího jazyku byly příčiny smrti třech studentů). (ARI50)
  • Na tuto známou záhadu byl v roce 2014 natočen dokument Ruský Yetti: Zabiják žije, ve kterém se vyšetřovatel snaží objasnit tento dosud nejasný incident tím, že Dyatlovovu skupinu zabil Yetti, kterého postavy v tomto filmu také několikrát zmiňují. (Matared)
  • Holly (Holly Goss) ve filmu mluví o jediném přeživším Ďatlovovy výpravy, Pjotru Karovovi. Jméno je fiktivní, onen člověk se ve skutečnosti jmenoval Jurij Judin. Judin se od skupiny odpojil po několika dnech od započetí expedice kvůli chronickému revmatismu. Zemřel v roce 2013, v 75 letech. (Tristaver)

Reklama

Reklama