Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Není to tak strašné. Digitální prostředí je docela zajímavé, není to okoukaná apokylapsa ale mrazivá poušť s ruinami staveb a nevypadá to úplně špatně. Herecky je to průměrné, svůj standard si drží Laurence Fishburne. Atmosféra ok, finále má spád a není natahované, i když tedy vzbuzuje otázky (Jak se ti šašci dostali přes odpálenej most tak rychle?). Obstojná thrillerová jednohubka. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přišel doslova jak slepej k houslím. Stahoval jsem totiž Machet 2 a najednou po spuštění koukám, že jsem byl napálen neznámým vtipálkem. Jsem tolerantní člověk takže než jsem ho proklel do sedmého kolene a vyrobil voodoo panenku kterou jsem se chystal propíchat špendlíky a nakonec zapálit tak jsem se mrkl sem o čem že to má být a zjistil jsem, že by mě to mohlo i bavit a tak to zkusím když už to mám v notebooku. Takže pár slov o čem to je : jelikož o každém filmu co jsem kdy viděl mám děsnou potřebu kecat. Máme zde horor z ne zrovna veselé budoucnosti kdy v kolonii 7 zjistí že v kolonii 5 mají potíže a tak se tři odvážlivci rozhodnou tam podívat a zjistí, že to byl pěkně blbej nápad jelikož kolonie 5 je vyvražděná a místo milých lidí potkají skupinu maníků, kterým už nedostatek jídla vlezl na mozek a tak si z obyvatel kolonie udělali zásoby na zimu. No a samo se pustí do pronásledování této trojice s cílem aby i z jejich kolonie mohli udělat zásobárnu masa. Sněhu je všude dost tak se ani jen tak nezkazí no né...V roli lídra hamusů lidusů se představí Dru Viergever, kterého hororoví fanoušci určitě znají a upřímně bych ho asi na místě našich klaďáků nechtěl potkat...prima horor na zimní noci a tímto děkuji neznámému vtipálkovi za opravdu nečekaný hororový zážitek. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Ledový sci-fi, horor o velice pochmurné budoucnosti, která nás nejspíš v nějaké podobě bude čekat taky. Lidí žijí v jakýchsi základnách pod sněhem, kde hladoví a magoři. Vůbec se nedivím že ztrácí lidskost a převládají u nich ty primitivní pudy. Kdy si každý dělá co chce a podle toho to vypadá. Nechtěl bych v té době žít přesněji Kanibalove jsou dobrý a pěkně řadí. Solidní film. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela fajn žánrovka se sice levným vizuálem, ale docela koukatelným. Jen mi tu trochu vadila ta hororová zápletka, kdyby z toho nechali jenom post-apo thriller s bojem o přežití, bylo by to daleko lepší a závěr vyloženě zkoněnej. Ale Fishburne hodně v pohodě a ten kluk, co rád sportuje se zlatým retrívrem taky. 6/10 ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Katastrofy a postapo tématika je jedna z nejlepších, pokud se to teda povede. V tomhle případě tomu k dokonalosti chybělo trochu. Scénář nebyl úplně dokonale vymyšlenej, v podstatě jenom cesta z bodu A do B a zpátky, jednoduchý jak facka. I když rozjetý to nebylo nejhůř, to tajemno si to drželo nějakou dobu, bylo to zajímavý. Kanibalové taky neurazili. Ale spousta věcí tam bylo nafutrovanejch navíc, bezvýznamně. A největší událost, na kterou jsme čekali, tak v tom to utnou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Když se vrátí Sam (Kevin Zegers) ke kolonii 7, padne vyčerpáním na levý bok, avšak další záběr z jeho vlastního pohledu naznačuje, že je na boku pravém. (Ficik)
  • Natáčení probíhalo v North Bay v Ontariu v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama