Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (720)

Psema 

všechny recenze uživatele

Social Network fungoval i proto, že Facebook a Zuckerberg ještě neprožili vrchol a následný pád. Jobs jich ale zažil několik, takže adaptovat jeho první krůčky v byznysu je svým způsobem sebevražda stereotypem. A Stern, ani jeho scenárista nepřišli na způsob, jak do něj nezabřednout. Steveova hvězda tedy stoupá, padá, stoupá, padá, až "vystoupá co nejvýš", což je prokládané jen velmi povrchním nastíněním jeho oddanosti inovacím, určitou asociálností a byznysovou vychcaností. Nechci na ten film vyloženě kálet, protože je mi sympatické, že se někdo vůbec rozhodl takhle rozsáhlý životopis adaptovat (plus se domnívám, že je Kutcher v té roli snaživý a místy i velmi dobrý). V téhle podobě jde ale jen o povrchní životopis, který toho vlastně moc neřekne a nechá za sebou spoustu otázek, kvůli jejichž zodpovězení si pravděpodobně půjdete obratem koupit literární "předlohu". ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal mnohem víc. Steve Jobs byl jeden z největších vizionářů uplynulých desetiletí a zasoužil si mnohem lepší poctu. Co mi vadilo nejvíce je velmi špatně vykreslený charakter Jobse, který byl asi brutální pedant, ale přijde mi, že ve filmu se vůbec nezaměřili na jeho nejsilnější stránky a co jsem nejvíc nepochopil, je fakt, že tvůrci filmu se vůbec nevěnovali nejúspěšnější éře v jeho kariéře, tedy od jeho návratu do Apple a uvedení iPhone, iPad apod. Tři hvězdičky dávám především z úcty k němu, ale toto měl být oscarový film a místo toho mám hodně rozporuplné pocity. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Mal som trochu obavy vstupujúc do tohto filmu, lebo som absolútne nevedel, ako sa s touto rolou Ashton Kutcher popasuje. Najmä keď ho človek pozná skôr ako chalana, ktorý sa nás snaží pobaviť. Aj keď to občas nefunguje. Ale musím povedať, že sa s tým popasoval celkom dobre a film je nakoniec celkom pohodovo pozerateľný. Človek sa občas aj niečo dozvie, má to dobré etapy, na ktoré sa sústredíme a je vidno, ako sa tu budujú vzťahy medzi postavami. Osobne sa to ale nedá neporovnať (najmä keď už som to videl) s filmom Steve Jobs s Michaelom Fassbenderom. Ten bol viac urobený ako štúdium postáv, kým "jOBS" sa snaží povedať konkrétny príbeh. Osobne asi mám radšej nový film "Steve Jobs", lebo viac sa o Stevovi dozvieme ako o človeku a vidíme jeho postoje počas jednotlivých prezentácií jeho životných diel. A súčasne tam vidíme aj vzťah s jeho dcérou, jeho kolegami a jeho bývalým šéfom. A tie zmeny tam pasujú. Tu sa veci dejú občas trošku prirýchlo a človek síce vie čo sa deje, ale akosi by chcel viac nasiaknuť tú atmosféru a moc sa to tu nedarí. Nechcem tým ale povedať, že by bol film zlý. Naopak. Stojí za to ho vidieť a možno by som sa k nemu i vrátil. A je super vidieť Ashtona Kutchera opäť v dobrej a zaujímavej role. Hodnotenie: B ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach jo fakt se potrebujou amici koukat na patos o tom jak si jeden typek splnil ten pravej emerickej sen? film plny neuveritelne cernobilych postav ktery by budto hlavnimu hrdinovi vylizali rit za sucha nebo by ho poslali do horoucich pekel jeste mohli pridat vic tleskani kycovitych dialogu a vzdat vice holdu pravemu genialnimu borci co nepracuje s idioty sorry ale takhle se objektivni zivotopisny film nedela fakt ne... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný. Film je nedostatečně zajímavý a zaměřuje se na nepodstatné věci z Jobsova života a prakticky se z díla nedozvíme téměř nic. Ashton Kutcher ztvárnil Steva dost dobře, o tom žádná. Pohyby i obličeje měl zmáknuté perfektně. Na filmu se mi však nelíbí, že je hlavní postava vykreslená jako totální blb s minimálním vývojem jeho charakteru. Pak je velice těžké s někým takovým soucítit a nebo mu třeba i fandit. Spíše je to divákovi ve výsledku jedno co se s ním stane a neboť jako dokument podle mě svou funkci také nesplnil, tak může být za 2 hvězdy ještě moc rád. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Do scény, která se odehrává v roce 1976, byla použita skladba "Life's Been Good" od Joe Walshe. Ta byla ale vydána až v roce 1978. (Cheeker)
  • Pracovným označením snímky boli aj názvy "Jobs: Get Inspired" či "Steve Jobs". (MikaelSVK)
  • Kromě Los Angeles probíhalo natáčení také ve skutečných lokacích, spojených s filmovým příběhem. Štáb se tak podíval například do původní garáže, v níž Steve Jobs (Ashton Kutcher) se Stevem Wozniakem (Josh Gad) sestaviil první počítač Apple I., či v Palo Alto v místech, kde Jobs vyrůstal. (eugeene)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama