Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach jo fakt se potrebujou amici koukat na patos o tom jak si jeden typek splnil ten pravej emerickej sen? film plny neuveritelne cernobilych postav ktery by budto hlavnimu hrdinovi vylizali rit za sucha nebo by ho poslali do horoucich pekel jeste mohli pridat vic tleskani kycovitych dialogu a vzdat vice holdu pravemu genialnimu borci co nepracuje s idioty sorry ale takhle se objektivni zivotopisny film nedela fakt ne... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Whiteley | Hudba: John Debney | Produkcia: Mark Hulme | Distribúcia: Open Road Films (US), Entertainment One (CA) | Štúdio: Endgame Entertainment, Five Star Feature Films | Rozpočet: 12 miliónov $ | Tržby: 35,931,410 $ || Malý film o veľkom vizionárovi. Schválne som použil iné slovo, než človek, pretože ľuďskosť nebola práve najsilnejšiou stránkou Stevea. Takýto komorný počin sme tu už vlastne mali z 99., v Pirates of Silicon Valley. Teraz, po Steveovej smrti a vo vrcholnej dobe Applu je materiál pojatý z iného uhlu pohľadu, a zase veľmi príjemne. Zatialčo piráti sa sústredili na súboj Jobs/Gates, jOBS sa sústredí viac na Stevea samotného. Určite väčšina divákov čakala zakomponovanie najúspešnejšieho obdobia 2001-2011, ako som čakal aj ja sám, ale to by už príbeh skĺznul do samochváli firmy, a zanechala koncept ľudskej biografie a dramatu. Preto štvrtá naviac, že sa tak nestalo. 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak strašně chaotické, v některých chvílích lacině balamutící a přesto chudé o několik základních informací, že si to prostě Steve Jobs nezaslouží. Diváci jakoby si snad záměrně měli před shlédnutím filmu koupit jeho životopis, aby se v tomto filmovém guláši vůbec vyznali. Celé je to navíc zrežírované absolutně chladně a bez života a Ashton Kutcher si s tou svojí chůzí posránka dojde maximálně tak pro Zlatou malinu. Jasný příklad toho, jak se životopisný film točit nemá. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Social Network fungoval i proto, že Facebook a Zuckerberg ještě neprožili vrchol a následný pád. Jobs jich ale zažil několik, takže adaptovat jeho první krůčky v byznysu je svým způsobem sebevražda stereotypem. A Stern, ani jeho scenárista nepřišli na způsob, jak do něj nezabřednout. Steveova hvězda tedy stoupá, padá, stoupá, padá, až "vystoupá co nejvýš", což je prokládané jen velmi povrchním nastíněním jeho oddanosti inovacím, určitou asociálností a byznysovou vychcaností. Nechci na ten film vyloženě kálet, protože je mi sympatické, že se někdo vůbec rozhodl takhle rozsáhlý životopis adaptovat (plus se domnívám, že je Kutcher v té roli snaživý a místy i velmi dobrý). V téhle podobě jde ale jen o povrchní životopis, který toho vlastně moc neřekne a nechá za sebou spoustu otázek, kvůli jejichž zodpovězení si pravděpodobně půjdete obratem koupit literární "předlohu". ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jediné, co jsem se o Jobsovi dozvěděl, bylo, že byl vizionář. A přesně opačný je tento film. Tvůrcům jakákoli vize chyběla, takže si ani nepoložili otázku, jaký ten film má být. Co vyprávět, co vynechat. Tady jsou jen zřejmě náhodně vybrané scény z Jobsova života, natočené bez chuti a bez zápachu. Typický produkt kravaťáků z kanceláře. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Na začátku filmu, když Jobs (Ashton Kutcher) spí na gauči na univerzitě, běží v televizi reklama s indiánem "Keep America Beautiful". Nejdřív je vidět záběr na obličej indiána a pak je vidět scéna s indiánem v kánoi, ta ale ve skutečnosti předchází záběru s obličejem. (VYFUN)
  • Kromě Los Angeles probíhalo natáčení také ve skutečných lokacích, spojených s filmovým příběhem. Štáb se tak podíval například do původní garáže, v níž Steve Jobs (Ashton Kutcher) se Stevem Wozniakem (Josh Gad) sestaviil první počítač Apple I., či v Palo Alto v místech, kde Jobs vyrůstal. (eugeene)
  • Ashton Kutcher pre rolu Stevea Jobsa dva dni pred začiatkom natáčania skončil v nemocnici. Chcel sa totiž natoľko vžiť do svojej úlohy, že si osvojil Jobsovu frutariánsku diétu. Jediné, čo konzumoval, bolo teda čerstvé ovocie. Čo malo za následok zlyhanie pankreasu. (Flipko)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama