Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

gogo76 

všechny recenze uživatele

A. Kutcher zďaleka nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale táto rola mu celkom sadla. Hneď v úvode vidíme už postaršieho Jobsa ako predstavuje úplnú novinku -iPhone. Po chvíli sa vraciame časom do jeho študentských čias a jeho začiatkoch v garáži. Film slušne odsýpa, nenudil som sa, ale veľmi ma prekvapilo, že sa už k postaršiemu Jobsovi nevrátime. Ani k jeho chorobe, jeho vzťahu s dcérou, ktorá podľa neho nebola jeho a už vôbec nie k jeho smrti. Režisér nám ponúkol iba výsek z jeho najúspešnejšieho obdobia života, aj keď s menšími pádmi či podrazmi od jeho blízkych. Chýbal mi komplexnejší a ucelenejší pohľad na jeho život. Je to trochu škoda, pretože film celkom dobre funguje, Kutcher ma svojou prítomnosťou nerozčuľoval a úplnej spokojnosti stačilo pridať iba pár minút navyše. Vraj niečo chystá D. Fincher, tak snáď nabudúce kompletne. 70%. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Filmová látka o zrodu megakorporace, která vznikala kdesi v garáži na stole mezi letními a zimními pneumatikami, navíc vedená excentrickým magorem, mohla svými vzestupy a pády nabídnout mnoho. Nakonec ale nebylo řečeno nic konkrétního a zásadního o jejím tvůrci, přestože by se na choleriku Jobsovi něco určitě našlo, a fascinující vzestup firmy od garáže na mezinárodní kolos byl vyřešen jedním střihem. Promrhaný pokus mě svou neschopností čímkoliv upoutat a ohromit ve výsledku přímo naštval, a ať byl filmový Zuckerberg s FB vtipný nebo dramatický, byl lepší. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na tomto skvělém zpracování všem tolik vadí?! Je to snad Ashton Kutcher, který zvládl svou roli více než skvěle a předvedl pravou tvář Steva Jobse? Nebo je to moc velká zaujatost a závist? Vážně nevím. Mě to hodně zaujalo, má to v sobě velký smysl pro obyčejného člověka žijícího průměrným životem. Dalo by se říci, že je to téměř inspirující. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé, místy matné a vlastně ani nevykreslující, proč byl Steve Jobs tak výjimečný. Vizionář a dříč hadr, to ano, nicméně občas to bylo zkratkovité, že jsem netušil, respektive neměl zájem nikterak přemýšlet. Dvě tři slušné scény ještě jaro nedělají. Diváka spíš naopak naštve, že ani moc neví, proč něco takového vzniklo. Ashton Kutcher slušný, každý musí alespoň ocenit, že se pokouší o vážnější úlohy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Životopisná dráma venovaná pamiatke jednému z najväčších vynálezcov novej doby, Stevovi Jobs. Strastiplná cesta génia, ktorý mal problém s presadzovaním vlastných názorov, tvorby či správaním. Jeho citát: „pracujte len s géniami, idiotov vyhoďte“ obletel celý svet. Od vymýšľania hier pre Atari, po iPOD pre Apple. Pre tento druh filmov mám proste slabosť. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Ashton Kutcher dostal ponuku na úlohu Jobsa esemeskou na svoj nový iPhone 4S. (Zdroj: Bonton)
  • Keď sa Steve (Ashton Kutcher) dozvedá od svojej priateľky, že je tehotná, tak svetlo svieti, o chvíľu môžeme vidieť, že je vypnuté, a potom je zas zapnuté. (ShortyIC)
  • Na začátku filmu, když Jobs (Ashton Kutcher) spí na gauči na univerzitě, běží v televizi reklama s indiánem "Keep America Beautiful". Nejdřív je vidět záběr na obličej indiána a pak je vidět scéna s indiánem v kánoi, ta ale ve skutečnosti předchází záběru s obličejem. (VYFUN)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama