Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na tomto skvělém zpracování všem tolik vadí?! Je to snad Ashton Kutcher, který zvládl svou roli více než skvěle a předvedl pravou tvář Steva Jobse? Nebo je to moc velká zaujatost a závist? Vážně nevím. Mě to hodně zaujalo, má to v sobě velký smysl pro obyčejného člověka žijícího průměrným životem. Dalo by se říci, že je to téměř inspirující. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ PROSTĚ NEMŮŽU PRACOVAT PRO OSTATNÍ LIDI. POTŘEBUJU SVOJÍ NEZÁVISLOST…“ /// Pohádka (co meleš, dyť je to pravda pravdoucí!) o tom, jak chytrej chlapec ke štěstí přišel. Zdary a neúspěchy chlápka, co nejen že měl vize, ale uměl je díky schopnosti mluvit i přenýst na vostatní, aby dokázali dát sílu a krásu nejpokročilejším technologiím. Životopis jako (možná až patosácká) propagace jedný značky. Snad proto se nevěnuje nějak extra času NeXT Computers, Pixaru... Film je vlastně stejnej, jako výrobky Apple - klade důraz na jednoduchost a nepodceňuje design. Ale účel, ukázat KDO BYL STEVE JOBS i těm nejprachsprostějším nebo-li nejvobyčenějším lidem, kteří často nevěděj, co chtěj (dokud jim to neukázal) byl myslím naplněn. A nemusej bejt ani vlastníky iPadů, iPodů, iPhonů, iTunes. (iMaců taky? Asi jo…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč IBM jsou sráči. (A taky Bill Gates, Gil Amelio, Michael Eisner…) 2.) Miluju reklamy. 3.) Thx za titule ,,Bac“ a ,,Albrecht“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že pán Steve Jobs mal bohatý a inšpiratívny život. Človek, ktorý zmenil svet, myslím že toto možno trochu klišé tvrdenie môžme o tomto technickom géniovi smelo povedať. Práve preto si zaslúži trocha lepšie dramaticky spracovanú životopisnú verziu. Ale uznávam, A. Kutcher ho zahral veľmi dobre, celkom sa na seba podobali, aspoň mne sa tak zdalo. 65/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Limonádové zpracování životopisu Steva Jobse by se uplatnilo i mezi sportovními snímky, v nichž jde také pouze o to ukázat sílu vůle hlavního hrdiny. Občas zde mezi cukrkandlovým zjednodušením zableskne něco málo z Jobsovy geniality. Jobs rozhodně nebyl žádný sympaťák, jestli ho lidé uznávají, tak proto, co dokázal na poli informačních technologií. O tom ovšem tento film rozhodně není. Vynahrazuje si to však sentimentem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vubec ne tak spatny, jak jsem se obaval. Uprimne receno, klidne bych si dal jeste treba pulhodinku navic, takhle film konci v momente Jobsova navratu a urcite by se dalo jeste se spoustou zajimavejch udalosti pokracovat. Ale i tak se clovek neco dozvi, par scen je hodne zajimavejch a trosku az vyvolavajicich nostalgii, ale sem tam se najde neco zbytecnyho, pripadne misty drobet stereotypniho. Jinak kameraman se snazi a tak sem misty seka naprosto zbesilej strih, skoro az zbytecne. Herci jsou v pohode, nikdo vylozene nevycniva a Kutcher podava hodne slusnej vykon. Jenom to starsi liceni je dost mimo, ale to je nastesti tak 5 minut filmu. Takze celkove jsem se bavil, zaroven to dokaze zaujmout, takze za me spokojenost. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Keď sa Steve (Ashton Kutcher) dozvedá od svojej priateľky, že je tehotná, tak svetlo svieti, o chvíľu môžeme vidieť, že je vypnuté, a potom je zas zapnuté. (ShortyIC)
  • Severoamerické tržby dosáhly 16,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 42,1 mil. (NIRO)
  • Do scény, která se odehrává v roce 1976, byla použita skladba "Life's Been Good" od Joe Walshe. Ta byla ale vydána až v roce 1978. (Cheeker)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama