Reklama

Reklama

Astronaut: Poslední pouť

  • Česko Astronaut: Cesta domů (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Mise, která má objevit život na Jupiterově měsíci jménem Europa je přerušena, když jeden ze dvou astronautů zahyne při nehodě. Astronaut Michael Forrest je na cestě domů, která má trvat tři roky, úplně sám. Z fotografií je patrné, že na Jupiterově měsíci Europa jsou oceány oplývající životem. Dobrodruh Walter Moffitt investuje miliardy, aby vypravil vesmírnou loď o dvou astronautech: Nathana Millera a Michaela Forresta, kteří se mají vydat na dvanáctiletou cestu na Europu a zpět. Pak udeří katastrofa. Miller zahyne a Forrest je ponechán svému osudu na malé vesmírné lodi. Mise je v troskách. Spojení se Zemí je přerušeno a vesmírná loď je porouchaná – Forrest musí bojovat o zachování zdravého rozumu v této zoufalé situaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Vědět, že budu 85 minut čumět na araba zavřenýho v lednici, tak do toho nejdu ani za pět milionů dolarů českých. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priaznivci Eubankovho známejšieho Ztratený vo vesmíre by nemali byť týmto klaustrofobickým dielkom sklamaní, i keď sotva nájdete 10 rozdielov medzi oboma filmami. Celý na kosť okresaný dej sa odohráva v module o veľkosti panelákovej detskej izby, takže je dosť dôležité, či vám bude hlavný predstaviteľ sympatický, alebo práve naopak. V závere sa nevydávame do žiadnej ezoterickej roviny a meta-filozofovania, ale postava rieši skrátka buď, alebo a rozhodne sa pre jednu z možností. Tá samozrejme so sebou nejaké to filozofično prináša, najmä čo sa týka naplnenia zmyslu vlastného života. Tak ultra nízke hodnotenie nechápem. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vesmírna misia na preskúmanie možností života na mesiaci Jupitera sa dobabre po tom, čo jeden z astronautov zomrie a ten druhý sa s pokazenou komunikáciou snaží zvládnuť trojročnú cestu späť na Zem. Extrémne nezáživný film, v ktorom sa hovno deje, iba otravný mumák fňuká sám vo vesmíre. Nudnejšie sci-fi človek tak ľahko nenájde. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Otrasny film, jo a dvaja kozmonauti sa zasadne do vesmiru neposialju , ze preco? Ponorkova choroba, hlavne ak tam maju byt 12 rokov ...... skoda slov, takmer cele zle : 0 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na tenhle typ low-budget sci-fi to vůbec není špatné a taky to má slušnou atmosféru, která si můj zájem držela až do konce i přesto, že se tam toho moc nedělo. Navíc je to takové příjemně snaživé a oproti ostatním podobným sci-fi se to nesnaží celou dobu hrát na velkolepost a v závěru to nepřijde s žádnou jakože hrozně hlubokou myšlenkou (což jsou taky důvody, proč hodně podobné Love pro mě nefunguje), ale spíš se to snaží být komorní po celou dobu a i když bych k závěru měl řadu připomínek (např. to, že by si tenhle projekt sice mohl financovat nějaký miliardář, ale vyslat dva lidi do vesmíru na tak náročnou misi, na kterou ani Nasa nemá... sorry, ale to fakt ne), určitě mě oslovil víc, než kdyby se jen snažil kopírovat své space operové předchůdce. A i když má scénář řadu nepovedených a nedotažených drobností, i tak mi to vůbec nepřišlo špatné. Něco měl Hayden totiž ohlídané (třeba to, že když astronaut pošle zprávu na Zemi, bude si muset na odpověď nějakou dobu počkat), po filmařské stránce to taky vůbec neměl špatné a atmosféru to pro mě mělo celkem obstojnou, jak už jsem psal. A navíc scény přeletu nad Venuší nebo nad Zemí jsou dostatečně silné a naštěstí povedeně. Víc jak tři hvězdy tomu nemohu dát ani omylem, ale svojí snahou mi to bylo hodně sympatické a určitými aspekty to vlastně byla celkem zajímavá sci-fi. Ale s tou psychologií si to taky mělo mnohem víc pohrát a hlavní postavu dostatečně představit. 3* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama