Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec vlastně milé překvapení. Méně je někdy více. Dosud hlavně hororový John Erick Dowdle předkládá jednoduchou zápletku, kterak si americká rodina na jihovýchodě Asie vybírá na pobyt hodně blbé období státního převratu. Nenávistný lid vraždí vše „cizí“, co se hýbe, pokud má americký přízvuk, je to bonus. Scénář nepřekvapí, posbíral hodně berliček, hraje na náhodu, protože tahle famílie má zatraceně velké štěstí. A když už je nejhůř a manželčiny kalhotky mají jít s nabitou pistolí u hlavy dolů, objeví se před světovou premiérou dalšího Bonda jeho předchozí představitel, aby se připomněl, aneb stále tu jsem a nechybí mi docela slušný tah na bránu i pořád velmi slušná muška. Ve druhé polovině už se ocitáme ve vodách průměru, Brosnan je tu spíš pro atraktivitu, první housle hraje komik Owen Wilson a jeho rodinka. Dcery mi nevadily (chtěl bych vidět vás v jejich věku, hrdinové), tempo je slušné a finále pochopitelně americky košaté. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas je takhle dobré využít služeb třeba v RegioJetu nebo jim podobným a pustit si během dlouhé cesty i něco z jejich nabídky. Tenhle film tak nějak unikl mé pozornosti v době svého vzniku, ale když se nudíte, je dobré sáhnout i po něčem, o čem vůbec nic nevíte. Asijské země mě lákají už dlouho, ale některé z nich jsou dost nestabilní (stejně jako ve Střední či Jižní Americe) a je lepší se jim raději vyhýbat. Turisti a hlavně běloši jsou trnem v oku nejen některým Afričanům nebo Arabům. Boj o přežití čtyřčlenné rodiny byl místy vážně zajímavě natočený. Hlavně prostřední pasáž s úprkem z hotelu, masakru lidí, atd…Je tu ovšem i dost věcí nelogických, při kterých si budete plácat po čele. Owen Wilson podal slušný výkon a jen škoda, že Pierce Brosnan nedostal více prostoru. Akční nářez se sice nekonal, ale lepší průměr si tento film určitě zaslouží. 60% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná a napínavá podívaná o americké rodině, která bojuje o život v jihovýchodní Asii, která čelí státnímu převratu. Film trpí převážně na nižší rozpočet, který tvůrcům neumožňuje se naplno rozjet, nebo dokonce přitvrdit a po celou dobu se drží dost zkrátka, což filmu tohoto typu škodí. Odvážnější režie a vyšší rozpočet a mohla to být pecka. Takhle jen slušný průměr. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tady u toho vysloveně váhám s hodnocením. Má to švih, nestačila jsem ani mrknout okem a byl konec. Škoda, že Pierceovi se tam moc prostoru nedostalo, ale i tak byl báječnej. Kdo mě ale překvapil, tak to byl Owen, protože jsem ho jako taťku snad neviděla ještě v žádném jeho filmu a tady bych ho jako tátu brala okamžitě i já. Co mně ale nějak neštymovalo, byla ta zázračná aura kolem jejich rodinky v takové masakrální atmosféře. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, měl slušný potenciál. A co měl hlavně - byl dobrý a uvěřitelný příběh. To, že se nadnárodní korporace snaží vytěžovat zemičky třetího a čtvrtého světa, to se ví. To, že to sem tam někomu uvědomělejšímu z místních vadí se ví většinou taky a to, že se občas někde v Asii semele nějaký ten puč slýcháváme ve zprávách. Příjezd Owena s rodinkou do nového působiště byl tedy velmi uvěřitelný. Uvěřitelný byl i převrat a smrt místního zřejmě zkorumpovaného premiéra. Samotný útěk byl natočen dobře, jenže od půlky to začalo skřípat. Jednak došlo příliš často k tomu, že lotři se příliš dlouho rozvažovali nad stiskem kohoutků a také se na scéně objevuje Bond ve výslužbě s Kenny Rodgersem... Rodinka mně místy těžce iritovala, hlavně některé jednání holčiček. A těch romantických vyprávění z porodní síně mohli diváka rovnou ušetřit. Musíte si říci - to jsou holt Amíci... Závěrečná bitka, kdy všechno vyřeší rozzuřená tygřice bránící svá mláďata i vlídná náruč komunistické rudé armády mi smázla počáteční spokojený úsměv ze rtů. Takto mohu říci jen, že to bylo originální (i když mi to sem tam pravda připomnělo Nakatomi plazza) a dobré, nikoliv výborné. Tři vodovodní potrubní závity. * * * ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama