Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

666teen 

všechny recenze uživatele

Jedu si takhle s rodinou do Su Che Phrde Le prodávat vodovod. To jsou takový trubky ve zdi. Systém je celkem pochopitelný. Když řekneš Ororoch Orebubuch Wotr a zároveň otočíš kličkou na zdi, poteče voda! V Asii to bez kouzel nefunguje. Komu se to nelíbí, ten si na nás zastřílí. Málem jsem to domů nedal... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý film s dobrým obsazením. Bohužel párkrát se mi otvírala kudla v kapse a má matka v polovině filmu řekla: "Vypni to! Kdo se má dívat na ty rozmazlené parchanty! Totiž, všude je střelba, jde jim o holý život a rozmazlené nány:" Mamííí, já mám hlad! Mami, mně se chce čůrat! Mami, bolí mne nožky! Bych jim tak třískl, že by se vzpamatovaly!!! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Standardní apokalyptická epizoda Živých mrtvých; akorát tedy s Asiaty místo zombíků. Tento dojem je ostatně umocněn televizní výpravou a otřesnými zpomalovačkami. Nemluvě o obsazení celé rodiny. Wilson na "páprdu od vedle, který je okolnostmi nucen najít v sobě macho stránku pro dobro své rodiny" nemá, Lake Bell je nijaká způsobem, že i šedé kancelářské myšky jsou proti ní celebrity z nejzářivějších a o dcerkách "otravné a otravnější" raději ani nemluvě. Což zamrzí dvojnásob, protože čistě po žánrové stránce tomu spád upřít nelze a v několika málo scénách je adrenalin vyšponován způsobem, že nějaký ten gram váhy napětím vypotíte. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Šlapalo vše jak mělo a kupodivu i neakční herec Owen Wilson zahrál akční part uvěřitelně a poutavě. Dokonce i mnou na milost vzatého Brosnana docela slušně zastiňoval. Celkově je téma opět velmi aktuální vzhledem k soudobé situaci. Hmatatelný pocit uvíznutí v krabici bez šance na záchranu tomu ještě přidával na napětí a prožitku. Jinaká kultura je jedna věc, ale veřejná zlodějina je věc druhá a zásadní. Bohužel prolezlá světem jak nakažlivý mor - obávám se, že v dnešním pojetí společenské morálky - nevyléčitelný.☻ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, hlavne čo sa týka Owena Wilsona, ktorý sa mi už akosi podvedome spája s B. Stillerom a uletenými komédiami. Tu mi však dokázal, že vie zahrať aj vážnejšiu rolu, ba musím priznať, že bol dokonca mimoriadne presvedčivý. Vo filme vlastne dejovo nejde o nič svetoborné, je to tzv. priamy ťah na bránu, v tomto prípade išlo len o to, zachrániť krk sebe a svojej rodine, nič viac. Film má naozaj šialené tempo, akcia s nepretržitým napätím štartuje už po pár minútach a bez prestávky núti diváka strachovať sa o hlavné postavy až do samotného konca. Niekedy je to vážne ťažké, pretože čo sa týka rodinky, je to jedna veľká sympatia, hlavne obe dcéry, tie si získajú diváka takmer okamžite, najmä tá mladšia. Veľká spokojnosť, na nadpriemer toho dobrého bohato stačí. 75/100 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)
  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama