Reklama

Reklama

Obraz

  • Francie Le Tableau (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V době, kdy příběh začíná, se obrazem rychlostí blesku šíří zvěst o tom, že malíř se už nikdy nevrátí. Pro dokončené postavy je to ta nejlepší zpráva ze všech. Rozhodnou se chopit moci a zavést na hradě pořádek. Hlavní dějovou linii tvoří výprava, která se rozbíhá v okamžiku, kdy se jedna nedokončená dívka a zakázaná láska jedné dokončené postavy stane předmětem mocenské hry. Vzrůstající násilí ve společnosti přiměje několik postav vystupovat a vstupovat do obrazů a také do skutečného světa s cílem najít malíře a přesvědčit ho, aby dokončil svou práci a vnesl tak mír do jejich bouřlivého světa. Jde o bohatý a spletitý příběh, který v sobě skrývá alegorii nesnášenlivosti, ale i tajemství a myšlenku růstu jednotlivce. (Anifilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (17)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, animace je zajímavá, ale přijde mi nekonzistentní, a ten konec to zcela rozbil. Zcela bez logiky, bez přípravy, buch, najednou vyleze někde pod schody... Filmu také neprospívá, že chce říct moc témat naráz. Chápu snahu vyjádřit se v alegorii, ale není zde dotažená ani jedna myšlenka, vše je jen povrchně nadhozeno. Asi by bylo lepší vzít to nejdůležitější, tam jít do hloubky a podle toho alegorii postavit - třeba tak, jak je udělaná animovaná Farma zvířat. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavá pohádka, jež kromě jiných témat, o která se povrchně otře (totalitární moc a její působení na davy či třeba sociální stratifikace s viditelnou oblibou střední třídy), prezentuje hlavně stále populární ideu multikulturalismu. Ovšem vtipný konec s přesahem do jiných končin hodně pobavil a zaplašil tak nepříjemnou pachuť po naivním směřováním předchozích minut . Silné 3* ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Působivá alegorie pro dospělé zachycující lidskou společnost ve svých konfliktech a rozporech. Smetánka na zámku si užívá a lid v podzámčí trpí. Nedokončení a obrysy jsou pánům trnem v oku, a tak jediná možnost pro ně je najít stvořitele, aby jim pomohl. Překážky jsou nemalé - mrtvé smrtící květy, vodopád, vojáci, Smrt. Skupinka dobrodruhů ale také zjistí, že ne vše, co jim bylo řečeno, se zakládá na pravdě. Jak se to říká - blaze se vládne nevědoucím. Nu a vše směřuje tak trochu k revoluci, co ovšem zpočátku připomene spíše anarchii (dej lidu ulice, co chce, a pak uvidíš) a následně rej květinových dětí. Jenomže Lola chce vědět více. Chce vědět, kdo stvořil.... Výborná animace, skvělá hudba a za konec k zamýšleným 4* přidávám ještě jednu. A možná by stačilo napsat, že celý příběh je o lásce. ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Dá sa napísať, že postavičky v obraze (v príbehu) majú podobné problémy a nepochopenie pre odlišný výzor (postavenie) ako niektorí ľudia v reálnom svete. Dej poukazuje na delenie spoločnosti na základe spomínanej odlišnosti Rozprávka je celkom zaujímavá, hýri rôznymi farbami, miestami však na mňa pôsobil príbeh smutne a občas strácal dynamiku, prípade obsahoval pre mňa menej zaujímavé pasáže. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom invenčný animák. Aj keď to hranie sa podobenstvo o nás samých na plátne akéhosi obrazu bolo zbytočne vtieravé a dosť zjednodušené. Záver s hranou scénkou ma sklamal, lepšie by bolo bez nej - tvorcovia chceli presah, ale nevydaril sa im Priemerná animácia neohúri, aj farbičiek je tu až príliš, ale postavičky sú celkom fajn a krásne je vykreslený vzťah my a tí druhí. Pre deti by som animák ale neodporúčal, pretože ho jednak nebudú chápať a za druhé, kvôli prítomnosti pornografického materiálu (veď typickí Francúzi, ťahajú svoju vulgárnosť už aj do animákov). Nechápem, ako to mohlo prejsť cenzúrou. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama