Reklama

Reklama

Znamení andělů - Miserere

  • Francie La Marque des anges - Miserere (více)
Trailer 2

Gérard Depardieu a nejšpinavější obchod světa. Liones Kasdan (Gérard Depardieu), respektovaný i nenáviděný policista, odešel po čtyřiceti letech do důchodu. Ze vzpomínek a z letargie nicnedělání ho vytrhne noční telefonát od dávného přítele, kněze, o podivné vraždě v kostele. Bez pověření a navzdory policii začne Kasdan pátrat, ale brzy ho okolnosti svedou dohromady s vyšetřovatelem Interpolu Frankem Salekem, vznětlivým, drsným mužem, který je až příliš osobně ponořen do případu únosů osiřelých dětí. (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (21)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jak dlouho nás ještě bude Grangé obtěžovat svými mysteriózními krimithrillery? Tentokrát se pokusil opsat vzorec z Purpurových řek (nesourodá dvojice vyšetřovatelů, nepravděpodobná zápletka s kořeny v nacistických experimentech), ale realizace se chopil sterilní řemeslník White (svého času režijně přizabil báječné komiksové Parchanty), místo Rena toho chytrého hraje Depardieu (smutná parodie sebe sama) a místo Cassela toho výbušného nevýrazný Starr. Navíc Řeky měly ještě tu alpskou atmosféru, tady to putování po katedrálách nezachrání. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme zase nesourodou dvojici detektivů, která se skrze zdánlivě obyčejný případ prokouše až do prohnilých pater vyšší politiky. A tentokrát to stojí za to, protože kořeny zločinců sahají až do nacistického Německa či do Pinochetova Chile. Já proti těmhle mysteriozním thrillerům v zásadě nic nemám, ale tady to šlo až na hranu absurdity. Způsob, jakým byly vyhlédnuté cíle likvidovány spadá spíše do kategorie X-Menů. A nezachraňovalo to ani tempo, akce a nedej Bože herci. Ti tomu vlastně nsazovali korunu resp. tu nasazoval Depardieu. Docela by mě zajímalo, koho napadlo poslat tohoto dvoumetráčka do scén, které vyžadovaly pohyb či dokonce běh. Kor když se Francouzům nabízel Jean Reno, jehož přítomnost by sice přinesla vlnu výčitek a srovnávání s Purpurovými řekami, ale pořád by to bylo lepší než tohle. 30% ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzský thriller s mysteriozními prvky ve stylu Purpurových řek, kde se hlavní hrdinové dostávají na kloub nacistických experimentů. Ano není to nikterak originální a toto téma je ohrané jako stará gramofonová deska, nicméně tvůrcům se podařilo navodit poměrně solidní atmosféru a zejména přemluvit do filmu Gérarda Depardieu a Joey Starra, kteří podávají parádní výkony, skvěle se doplňují a co na tom, že Gérard svými monstrózními rozměry nevypadá jako francouzská verze Jamese Bonda, jelikož role vysloužilého detektiva mu grandiózně sedí. Film bohužel pokulhává na scénáři, zejména v první půli, kdy jsem se u nudných a poměrně zbytečných scén s mdlými dialogy dost nudil, nicméně druhá půlka již nabere skvělé tempo, takže se nakonec jednalo o poměrně zdařilý thriller, který sice nemůže konkurovat Purpurovým řekám, ale rozhodně neurazí. Moje hodnocení 65%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Zbytečně kritická hodnocení! 200kg Gerard a věčně vytočený čmoudí parťák tvoří výjimečnou nesourodou dvojku, která je právě tím zajímavým! Podobnost s Purpurovými řekami mi také nevadí! Mám rád háv tajemství a ponurou atmosféru! Velmi povedená historka s příchutí mystery prvků a napětí ý během celé stopaže mě nutí do 4hvezdickoveho hodno! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to napotřetí konečně dorazil, uff. Nezáživné, nudné, se spoustou zbytečných scén, ani pořádnou atmosféru to nemá. Vlastně ani tajemství, protože těch pár náznaků v úvodu je dost jasných na to, aby bylo zřejmé, kudy bude vyšetřování postupovat a oč zhruba půjde, takže je to nezajímavé, když hodinu a něco čekáte, než se dopracujeme k prvnímu náznaku něčeho, o čem jsme tušili po dvanácti minutách. Ani Depardieu nemá už takové charisma a Thierry Lhermitte se tudy jen mihne. Zbytečný film vlastně o ničem, a o té vražedné metodě by se asi taky dalo povídat. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama