Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Florfila 

všechny recenze uživatele

Když jsem sledovala tento film vybavil se mi Tim Burton, Batmen a Imaginárium dr. Parnasse... Taková všehochuť. Ale celkem se mi to líbilo. Dějově to bylo tak nějak všelijak poslepované naslepo, postavy nebyly nijak vytříbené, ale zato působily opojně a mysticky. A tím myslím, každou postavu, která se příběhem mihla. Na všechny byl krásný pohled. Depardieu se mi tu líbil hrozně moc a jeho životní přednesy a moudrosti ač klišoidní, pořád se mi to líbilo... Vizuálně moc hezká práce... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Okouzlující návrat ke klasice, na kterou už všichni dávno zapomněli. Výprava a kostýmy jsou až snové, herectví lyricko-pohádkové. Nemám nejmenší výtku. Předrevoluční Francie vždycky stýká tolik dekadentního potěšení... A tím nemyslím jen výstřih Markéty Hrubešové ve vedlejší roli nebo klasickou tvář mima Borise Hybnera v davu. Už teď se těším na připomenutí verze s Conradem Veidtem. ()

Reklama

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Krásné "burtonovské" vizuální zpracování. Dějově to mělo také docela svižný spád (možná je to i tím, že konečně po dlouhé době film, který má kolem 90 minut!). O některých Hugových románech mám sice své mínění a začínají mě nudit, ale tohle téma mě bavilo. Mé hodnocení: 93% (viděno: 16.04.2013 / Dny evropského filmu). ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

No kluk s rozříznutou pusou měl těžký úděl . Když nesl v náručí malou holčičku a nikdo mu ve sněhu a zimě neotevřel to se mi otvíral nožík v kapse . Jěště , že tam byl maličký příbytek na kolečkách a v něm Depardieu , kterého moc nemusím , ale budiž . Naši herci opět hráli štěky , což nechápu . Něco tomu filmu chybělo , takové trochu rozvleklé a divný ten komorník nebo co to bylo , ten fakt lezl na nervy . Jinak pěkná hra na ty sklenice k těm představením , to jo .Zatím dám tři a půl . ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování známého románu Victora Huga. Pro oko diváka potěšující snímek, který má spád a nenudí. Romantické prvky Hugova románu jsou naprosto zřetelné každou minutu. Vystoupení v parlamentu a především větu: "Lid jsem já!" při proslovu ke královně, v narážce na známý absolutistický výrok Ludvíka XIV., si nějakou chvíli budu pamatovat... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo především v České republice. (JoranProvenzano)
  • K znetvoření nechtěných dětí docházelo proto, aby v budoucnu nehledaly své rodiče. Často se mělo jednat o nemanželské děti šlechticů. (aporve)

Reklama

Reklama