Reklama

Reklama

Praha, jak ji mám rád

(TV film)

V pražských malebných zákoutích a zapadlých historických uličkách byl natočen koprodukční písničkový pořad Karla Gotta (1939–2019). Zpěvák, nazývaný zahraničním obecenstvem zlatý hlas z Prahy, programem také provází. Záměr scénáristů byl ukázat město očima umělce, nechybí typické atributy jako pivnice a kabaret U Fleků, loutková dvojice Spejbl a Hurvínek nebo postavička pana Tau, podíváme se do pražské Reduty, kde pěvec vzpomíná na své jazzové začátky, objeví se v roli Vaška ze Smetanovy "Prodané nevěsty" atd. Jednotlivé písně jsou natočeny jako zábavné klipy, zajímavý je například Karel Gott v kostýmu mušketýra, ale čekají vás další vtipně sehrané špílce. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dokonale natočená trapná kravina, která sice působí jako slepenec všeho možného - Karla Gotta, současné Prahy, Rudolfínské Prahy, dechovky, Pana Tau, létajícího koberce... Zároveň je to ovšem tak líbezně natočené, že to i působí jako odechovka, co pobaví a vykloubí ironický úsměv na tváři. Karel Gott si tu chvílemi vystupuje jako scénárista, aby si mohl na Pražském hradě zahrát mušketýra, zároveň umyl nádobí se zástěrou kolem pasu nebo provedl diváky po pražských památkách (především ty německé). No prostě guláš Karla Gotta s památkami Prahy, který dnes působí jako veliké retro. [43. hodnocení, 3. komentář, 64%] ()

sator 

všechny recenze uživatele

Písničkový pořad napříč žánry spojuje téma vztahu ku Praze.Režie se ujal  režisér hudebních pořadů Vašta.Pořad byl natočen pro západoněmeckou televizi ZDF. ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Směska tradičně unylých gottovských písniček. Nefungují ani záběry na Prahu začátku 80 let. Celé je to tak nějak...špatně natočeno. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Aktuální hity v pompézním klipovitém pojetí, k tomu dechovka, opereta, pražské kabaretní odrhovačky, americký jazz a použité záběry z jiných pořadů, doplněné lehce přiblblým verbálním doprovodem. Pro fanoušky Karla Gotta (což já jsem) to může mít nicméně význam například díky málo známé verzi písničky o Golemovi. Celým to ale prostupuje pocit, že tenhle gulášoidní slepenec museli točit Němci. Což se potvrzuje v závěrečných titulcích - vyrobeno pro ZDF. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama