Reklama

Reklama

Komedie

(festivalový název)
  • USA The Comedy
Trailer

Obsahy(1)

Tridsaťpäťročný chlapík, ktorý býva na lodi je ľahostajný voči svojmu dedičstvu, ktorým je obrovský dom patriaci jeho otcovi. Namiesto toho sa len tak potuluje s kamarátmi a zabáva sa s nimi prostredníctvom nemiestnych žartov. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Philcze 

všechny recenze uživatele

40 let hipster. Hodně zajímavej kousek, který si buď zamilujete nebo ho budete nenávidět. Případně dopadnete naprosto nejhůře (jako já) a názorově skončíte tak někde veprostřed. Pár neskutečně vtipných scén (kostel, taxík) a zbytek smutná prázdnota jednoho nedonošeného dítěte. 70% ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Partička típkov, ktorá má definitívne nejaký ten cash, sa od nudy zabáva po svojom. I o hovnách... Hlavný hrdina (ten ksicht z posteru) má úplne všetko v prdeli a navyše si veselo a nikým nerušený býva, spokojne na lodi. To bych, kurva bral... ()

JayZak

všechny recenze uživatele

The Comedy klade poměrně vysoké nároky na diváka. Jakékoliv tradiční vztahy s hlavní postavou - vcítění se či fandění - jsou totiž narušeny neurvalým chováním tohoto newyorského floutka, starého mládence, který se omlazuje bezvýslednými parties se svými kumpány a vymýšlením způsobů, jak se nabourat do tradičního fungování rodiny či běžných povolání. Film je odvyprávěn jen s minimem kontextu, proto se člověk může jen domnívat, o co přesně Swansonovi v jeho kouscích jde. Já si zpočátku říkal, jestli nejde o parodii na nezávislé filmy, s přihlédnutím na Tima Heideckera v hlavní roli a na parodii hlubokých dialogů (viz ten s Timovým kolegou Greggem Turkingtonem o "sucking dicks of hobos"). Pravda je ovšem taková, že tyto dialogy spíš vypovídají o prázdnotě či rádoby komické ironičnosti postav - floutků a Tim Heidecker je skrz improvizované scény překvapivě dramaticky přesný. V jeho znuděném a výjimečně i zklamaném výrazu při jeho cestách na motorovém člunu je vše. Ačkoliv uznávám, že "Komedie" není jednoduchá ani přespříliš vtipná podívaná, stala se pro mě cesta vlastních interpretací a doteku indie dobrodružnou. ()

ToughCookie 

všechny recenze uživatele

Dosť som trpel, aby som to dotiahol do konca. Pre mňa moc psychoanalýzy, ale v zásade nemusím film o hlavnom hrdinovi, ktorý mal komplikovaný vzťah s otcom a utrpel zrejme traumy v detstve, prenensené do dospelého života...problém nadviazať heterosexuálny vzťah, latentná homosexualita, túžba vymaniť sa zo stereotypu (napr. tie modré okuliare dokazujú, že režisér vie, čo je to filmový jazyk). Freudovi by sa to istotne páčilo. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama