Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hana a Tomáš tvoří komorní duo. Jsou mladí a všechno je před nimi. Ona zpívá a on ji doprovází na klavír. Vítězí v prestižní soutěži a okamžitě je o ně zájem. Agentura je posílá na koncerty po celé republice. Někde je to skvělé, jinde hrozné. Hlavně ale musí jezdit rychle, než je vytlačí laureáti z jiných soutěží. A Dan s Hanou jezdí a hrají a jsou šťastní. A pak se jedné noci, na zpáteční cestě, všechno zastaví. Vteřina nepozornosti a kolo štěstí se zadrhne. Můžete láteřit, plakat, prosit ? všechno je marné. Neexistuje žádná spravedlnost, žádná omluva, nic. Existuje jen příčina a následek... Herci Máša Málková a David Švehlík hrají jako o život. A o život opravdu jde. I když se ke všemu přiznají, i když se cítí vinni, i když se oba snaží všechno vzít na sebe, jejich kariéra se hroutí, agent mizí a jejich neštěstí přitahuje už jen bulvár. Z vítězů se stávají poražení, z milenců - vrazi. Televizní film Aplaus, to je jedna velká herecká exhibice ústřední dvojice Máši Málkové a Davida Švehlíka. Ostatní, Jitka Smutná, Svatopluk Skopal, Lenka Vlasáková, Oldřich Vlach a další, jim skvěle sekundují. Scenáristé Věra a Václav Šaškovi napsali silný příběh a režisér Jaroslav Brabec potvrdil, že je stále ve skvělé formě. Za kamerou stál Petr Koblovský. Natáčení proběhlo v Praze a okolí na sklonku roku 2011. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

"A co vy, máte nějaké děvče?" --- "Mám. Jarka." --- "Jarka, to je krásné jméno." --- "Vždycky každej sudej tejden." --- "A neni to málo?" --- "Pak se prohodíme." Prostě při pohledu na Davida Švehlíka může být film o čemkoli, a stejně mi v uších zní tohle. No ale aspoň už víme, jak ta jeho Jarka vypadá. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Další kousek do přebohaté sbírky ženských psychotických charakterů České televize aneb Když vám manžel hned na fleku neoznámí, že muž, kterého jste srazila autem, zemřel, protože vás má rád a nechce vás dostat na kolena, je to vyvrhel a je nutno ho okamžitě začít urážet a mazat ze života. Švehlík i Málková hrají dobře - jenže ono není v podstatě co. Bod za směšnotragickou postavu vdovy Vondrákové; jen škoda, že ji nehrála nějaká herečka, ale Jaroslava Obermaierová. Další bod za skvělou Jitku Smutnou v postavě matky. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tož to je teda Brabec v hrsti jednou zas! . . . Kvintesence telenovelové manýry, rádobyartistických re/kreací a z nudle v nosu vyextrahované story o... (?) Ano milí mojí, bylo to úplně o hovnu! Jojojo, "...peklo z nebe...", nebetyčné NIC, žádnej aplaus, jen ta vypocená klaka...! °-[ - - - P.S. Cituji doslova(!) slova oslova ze zdejšího "obsahu" (sic!) k filmu coby "oficiálního textu distributora": "Herci Máša Málková a David Švehlík hrají jako o život. A o život opravdu jde. I když se ke všemu přiznají, i když se cítí vinni, i když se oba snaží všechno vzít na sebe, jejich kariéra se hroutí, agent mizí a jejich neštěstí přitahuje už jen bulvár. Z vítězů se stávají poražení, z milenců - vrazi. Televizní film APLAUS, to je jedna velká herecká exhibice ústřední dvojice Máši Málkové a Davida Švehlíka. Ostatní, Jitka Smutná, Svatopluk Skopal, Lenka Vlasáková, Oldřich Vlach a další, jim skvěle sekundují. Scenáristé Věra a Václav Šaškovi napsali silný příběh a režisér Jaroslav Brabec potvrdil, že je stále ve skvělé formě." (Konec citace.) . . . Tož tomuhle říkám psycho o život! Jakže to je to přísloví? SAMOCHVÁLA SMRDÍÍÍ!!! - - - - - Mimo mísu k plku pana Pochtli na mou adresu: Ano Vavruško, tak ještě že se tak rád kocháš těmi "audiovizuálními žranicemi", že... ;o] - - - - - Mimo mísu k plku pana Dopitaka na mou adresu: Ano Dopito, než skončil, nedalo se na to totiž už koukat... Pyšnej nejsem, je to jen pro můj přehled... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 27.5.2012 na >klkozní jebničce< , hodnocení nešťastně 13., komentář zde bez aplausu jako první - 27.5.2012) ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Ten Jirásek a jeho krásná hudba... Já ho ještě před nedávnem neznal, ale poslední dobou se s jeho hudbou začínám potkávat a je vždy parádní (Santiniho jazyk, Bathory)... Takže k průměrnému hodnocení (ale příjemně překvapila Máša Málková, kterou jsem znal jenom z Gamepage...) přidávám jednu speciální hvězdu za tu hudbu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Igi B. má první komentář a je na to setsakramenstky pyšnej, protože ho sem umístil ještě než film skončil. Jinak o hovnu není ten film, ale igiho plkání. No a k filmu: řekl bych, že nešťastně zvolené téma zlomilo vaz televiznímu formátu, zúčastněným hercům i samotným tvůrcům. Dokoukat se to dá, ale ta hořká příchuť vám v puse zůstane ještě dlouho. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama