Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celoživotní přátelé se na stará kolena rozhodnou zapomenout na svá stará kolena, a ve jménu slavných společných mejdanů to ještě jednou roztočit. Jeden z nich, zapřisáhlý starý mládenec chystá překvapivou svatbu a to je ideální příležitost. Cíl? Jak jinak. Las Vegas. V Brooklynu znali tuhle čtyřku kamarádů všichni, život je ale nakonec zavál každého jinam. Jeden je sám v Brooklynu, druhý se svou ženou na Floridě, třetí žije v Jersey se synem. Z ospalosti je vytrhne až telefonát toho čtvrtého, bohatého právníka z Malibu, který jim oznámí, že konečně požádal svoji o polovinu mladší přítelkyni o ruku. Je rozhodnuto, potkají se v Las Vegas a bude to rozlučka se svobodou, jak se sluší a patří. Jakmile ale dorazí na místo, zjišťují, že tohle už není Vegas, jak ho znali. Město se ani na vteřinu nezastavilo a pravidla hry se za celá ta léta změnila. Casino Sands, kde dříve hrávali, je zavřené a ve Stripu teď vystupuje nějaká Cirque du Soleil. Příliš velké, příliš hlučné. Ale pořád je to město hříchu a to je taky hlavní důvod, proč sem přijeli. Krásná žena, postupka, drink po ruce. Čtyřka starých přátel ví, proč přijela, a začne město znovu dobývat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (40)

Trailer 1

Recenze (566)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Klišé se kupí na klišé, až z toho máme klišé mrakodrap a i ten je klišé, jenže... Tihle frajeři jsou opravdu Frajeři s velkým eF, kteří z filmu s nálepkou nic proti ničemu dělají jednu velkou pohodovou podívanou, což člověk někdy potřebuje víc než se nějak duševně obhospodařovat. Navíc obsaďte si do filmu Morgana Freemana a máte (většinou) jistotu toho, že to bude vuážně fajné. Tady mu navíc zdárně sekundují De Niro a hlavně Kevin Kline. Ale to Las Vegas je díra z děr nejděrovatějších :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ale vlastně proč ne. Jon Turteltaub ve své důchodcovské "Pařbě ve Vegas" sice nenabízí nic nového a pár gagů se pohybuje na hranici trapnosti. Hlavní herecká čtveřice si to ale neskutečně užívá a snaží se ze ctí prodat i ten sebeblbější vtípek. Tady si zkrátka nikdo na nic nehraje a to je jedině dobře. Pohled na starého Kevina Klinea a vysolárkovaného Douglase je všakchvílemi opravdu scary. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle typy filmů, kde si americká filmařská elita natočí film, u kterého je tak strašně krásně patrný, že si ho natočili jenom proto, aby někde utratili nějakej ten přebytečnej doláč, co jim zbyl na konci roku z rozpočtů jiných filmů. Ve filmu se totiž vůbec nic neděje. Herecké legendy si tu zahrajou ve Vegas voko bere, u toho si dají dvanácti letou Tullamorku a pak naskočí závěrečné titulky, všichni se rozejdou a odejdou domů k rodinám. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Turteltaub má v dnešnej dobe tú výhodu, že jeho filmy nemôžu sklamať - len prekvapiť, pretože divák je automaticky pripravený na priemerný snímok niekde na hranici priemeru. Ani v tomto prípade to nieje inak. Pán režisér mal ale to šťastie, že v jeho filme sa (doteraz neviem akým zázrakom) zjavila herecká (s)e(ni)lita, ktorá pozdvihla túto šialenú dôchodcovskú jazdu na príjemný oddychový filmík, na ktorý sa jednoducho nedá hnevať a pozerať s rozčúleným ksichtom. Stačí sa povzniesť nad vypočítateľnosť scenára, mávnuť rukou nad niektorými klišé a určite sa zabavíte. Stopercentne vám prirastie k srdcu štvorica bláznivých starčekov. Ich doťahovačky a uštipačné dialógy možno nerozozvučia vaše bránice ako množstvo iných komédií, ale určite budete mať po skončení filmu úsmev na perách a chuť užiť si niekedy poslednú párty vášho života tak, ako to predviedli práve oni. Navyše nenároční kinodiváci vždy pri komédiách vytvoria prostredie, v ktorom sa smejete spolu s nimi, a to vždy pridá do celkového feelingu pol hviezdičky. 75%. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Ale jo bavilo mě to. Ze začátku jsem si říkal, že tvůrci zbytečně tlačej na pilu, protože opravdu v každý druhý scéně se upozorňovalo na to, že hlavní hrdinové jsou důchodci a po pár minutách jsem si říkal jako že dobrý, ale už by to mohlo posunout dál a ono furt nic. Nicméně i přesto jsem se nenudil a na tuhle hru dobrovolně přistoupil, protože čtveřice Douglas, De Niro, Freeman a Kline je opravdu výborná a já bych si je s chutí dal ve dvojce. 70% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Když přicházejí hrdinové do hotelu Aria, aby se zeptali na volné pokoje, jdou kolem sopky. Ve skutečnosti jdou tedy na opačnou stranu – od hotelu Aria. [Zdroj: kinobox.cz] (CrypzzXD)
  • Ačkoliv vousatý Sam (Kevin Kline) vypadá mezi kamarády nejstarší, je jeho představitel Kevin Kline z herců nejmladší. (jenik71)
  • Původně byl film ohodnocen ratingem R pro sexuální obsah. Později byl zmírněn na PG-13. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno