Reklama

Reklama

Květina

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Dánsko, 1971, 8 min

Obsahy(1)

Chlapec si vyjde na procházku a u silnice náhodou nachází semínko. To pečlivě zasadí a den co den chodí kontrolovat jak se jeho květině daří. Mezi chlapcem a květinou vzniká pouto, které rozdělí pouze smrt. (ČSFD)

Recenze (3)

Radko 

všechny recenze uživatele

Konfrontácia biologického života so svetom techniky a zbranňových systémov. Jednoduché, presvedčivé, nakrútené bez potreby slovného dovysvetľovania, či už titulkami, komentárom alebo dialógmi. 70%. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Lars Trier byl jako tvůrce filmů sakra aktivní už v útlém věku, důkazem je tomu i tento kratičký filmík o lásce chlapce a jedné kytky. Přesto by to mohl být ještě kratší snímek. ()

suts 

všechny recenze uživatele

Chlapec nájde v popraskanom betóne akúsi kvetinku a zasadí si ju. Zrní vážna hudba. Ale potom príde, nazvem to, "zásah zhora", ktorý moc ovplyvniť nemohol a radosť z úspešného pestovania už slušne vyrastenej kvetinky mu pokazí. Spracovaných tém na niečo takéto je kopa, napriek tomu je filmík, nato aby ma zaujal, dostatočne vizuálne nevšedný . Ak je to ozaj rok 71 a Lars mal cca 15, na takýto vek je to pekná práca. Šikovne sa pohral s oným "zásahom zhora", to ma skutočne pobavilo a potešilo. ()

Reklama

Reklama