Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 2
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 2

Recenze (1 506)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $459,005,868Tržby Celosvetovo $1,405,403,694Tržby za predaj Blu-ray v USA $55,161,041 Tržby za predaj DVD v USA $31,914,549║ Joss Whedon sa nechal uniesť na vlne slávy a popularity a až moc rutinérsky pristúpil k pokračovaniu, už išiel len na osvedčenú istotu a ponúkal burácajúcu akciu a na smolu až príliš samoúčelnú až príliš pripomínajúcu tú z povrchnosť z Expendables 3, kde ide len o to skosiť čo najviac nepriateľov rútiacich sa na Vás z každého možného smeru, likvidácia ako na bežiacom páse, škoda, tento štýl bol efektný v Matrix Reloaded keď Neo bojoval proti stovke agentov Smithov ale tento podobný štýl akcie tu nemá správny ráz, je Vám doslova skoro jedno čo sa komu stane, hlavne keď dramatický oblúk medzi postavami tu je tak pekne rozohraný, v tomto smere to v celku pekne išlo a nevadilo ani laškovanie Black Widow z Hulkom, ktorý sa tak trošku moc k sebe ani nehodia, a keď tu už bolo veľa akciu tak nesmie chýbať ani celá kopa superhrdinov a to doslova až nad únosnú mieru,, čo má za následok že sa priestor rozložil medzi množstvo postáv čím nastal taký zlý efekt, že nikto tu nijak zvlásť herecky nevyčnieva a film nemá žiadneho rázneho lídra, ktorý by strhol pozornosť, dal niečo navrch, vytvoril si sympatie, pokiaľ v prvom diely bolo hneď niekoľko viditeľných ťahúňov(Loki, Iron Man, Black Widow, Fury), nové prírastky ako Aaron Taylor-Johnson ako Quicksilver, či aj Elizabeth Olsen ako Scarlet Witch ušli, nekazili to, akcia v prvej polovici filmu prevažne neprehľadná + rýchli strih, 3D sa dalo, suma sumárum mierne sklamanie /videl v kine 3D verziu: 80%/ __moja recenzia ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jestli vás zabijou, rozchoďte to!" Dobrá rada nad zlato a tento snímek jimi nešetří. Navíc tady hláškují úplně všichni hrdinové a Ultron taky nezůstává pozadu. To je dobře, protože já jsem se skvěle bavil při fórcích se zvedáním thorova kladiva, vyhlašováním zeleného poplachu či jízdě Nataši na Hulkovi. Ani bojové scény to nijak nepřeháněly s délkou a tak mne příliš nepotěšily pouze scény s halucinacemi či moralitami, ale on se do toho vždycky přiřítil někdo s frisbee, lukem či skafandrem a zase mě rozesmál. Tak to mám rád. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

První dojem po shlédnutí druhých Avengers je takový, že to není lepší než jednička. Místy je to příliš uspěchané a jindy naopak roztahané. Počínaje bitkou Hulk vs. Hulkbuster se ale na plno rozpoutávají bombastické orgie, kde naplno začíná fungovat jak brilantní chemie mezi postavami (a s tím související humor), tak parádní technická stránka a to nejenom, pokud jde o triky, ale především práce s kamerou a střihem je precizní... Poslední cca hodinu jsem prakticky nedýchal. Takže ano. Za mě rozhodně palec nahoru a v kině ještě minimálně jednou... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já to tam hledám, vážně moc, ale už to tam není. Prostě dvě a půl hodiny, z nichž hodinu a půl si lidé o něčem genericky povídají, a pak se začnou v nepřehledné akci rubat, aniž by hrozilo, že se někomu z hlavního týmu něco stane. Teda krom rutinních Ultronů, ti naopak padají po stovkách a tvoří snad nejslabšího oponenta, jaký kdy v marvelovkách byl. Záporákovi navíc chybí charisma Lokiho, prostě je jen naštvaný. První Avengers byli ve svojí ultimátnosti a Wheddonovou hraností svěží, rychlí a vtipní, druzí jsou ubíjející a nudní, naprosto mechaničtí, k tomu jakoby i natočení o dost hůř - akce je nezajímavá a chybí jakékoliv eye-candy momenty. Jsem vážně zklamaný, protože jsem čekal víc. Je to typicky vysoustruhované, takže to samozřejmě není podprůměrný film, ale vážně... Je to především zbytečné. Od Avengers bych čekal, že ten svět někam posunou, že to bude událost - v tom filmu se ale v podstatě nic nestalo. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zatímco dvojka Avengers řadu lidí zklamala nebo rovnou znechutila, mně asi pustili nějakou jinou verzi. Čekal jsem slabšího pohrobka jedničky, místo toho jsem ale dostal plně whedonovský upgrade, ve kterém je všechno, na co minule nebyl čas. Opět se sice nedějí záporácké zázraky a to samé platí pro tuctový vizuál, Joss ale úřaduje hlavně v rozdávání prostoru postavám, celkovém rozložení akce a dialogů a samozřejmě v servírování comicsových momentů, o kterých jste ani nevěděli, že je chcete vidět. Výsledkem je mohutná popcornová jízda, v níž osobní linky fungují stejně dobře jako akční veletoče (spíš lépe) a která vítaně uzavírá druhou fázi marveláckého vesmíru. V kontrastu k tomuhle finišování rozhodně zamrzí, kolik času musí Joss věnovat lákání na Infinity War a kolik ho naopak chybí dvojčatům, jejichž pohyb po šachovnici nemusel být tak zkratkovitý. Ve finále se ale všechno slije do svižného a emocionálně působivého koktejlu, který je možná složitý a chybí mu prvoplánově atraktivní lokace, jenže to už je holt daň jedenáctého filmu v sérii. Řadoví diváci tak asi budou chvílemi nepříjemně tápat. Pokud mám ale mluvit za sebe, užil jsem si to do od začátku do konce. Už aby tu byla druhá projekce! (9/10) ()

Galerie (201)

Zajímavosti (139)

  • V čase 01:47 je možné vidieť úplne zničenú Škodu 120 na moste. Tesne po 2. hodine je však opäť nepoškodená. (Sao Saoi)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama