Reklama

Reklama

Láska nikdy neumírá

(divadelní záznam)
  • USA Love Never Dies
všechny plakáty
Ukázka z filmu 3

Obsahy(1)

Pokračování legendárního muzikálu Fantom opery Andrewa Lloyda Webbera. Záznam představení v Regent Theatre v Melbourne z r. 2011. Na pokračování svého proslulého muzikálu Fantom opery se Andrew Lloyd Webber rozhodl pracovat už v roce 1990. Téma v něm zrálo dlouhých sedmnáct let – a muzikál Love Never Dies – Láska nikdy neumírá – pak vznikl během dvou let. S texty Glenna Slatera a Charlese Harta se diváci poprvé setkali na londýnské premiéře v březnu 2010 a v hlavních rolích se představili nejúspěšnější a nejoblíbenější interpreti Fantoma opery (na obrazovkách ČT art jsme je ostatně v koncertním provedení měli možnost vidět i my) Ramin Karimloo a Sierra Boggessová.

Příběh, odehrávající se v New Yorku roku 1907, pokračuje v rozvíjení milostného trojúhelníku mezi Christine, jejím mužem Raoulem a Fantomem, jenž není mrtvý, jak všichni předpokládali, ale stal se úspěšným divadelním impresáriem. Jde tu ovšem hlavně o dítě, desetiletého Gustava, chlapce s výjimečným hudebním talentem, který má i přes svůj útlý věk uhrančivé melodie, přesně jako kdysi dávno jeho otec... Ale kdo jím vlastně je? Záznam představení byl pořízen v australském Melbourne, kde se muzikál začal hrát už rok po anglické premiéře. V hlavních rolích se objevili Ben Lewis a Anna O'Byrneová. Na australském provedení je kromě četných režijních změn mimořádná také velmi originální scénografie, kterou se Webber později marně snažil prosadit pro plánovanou broadwayskou inscenaci. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 3

Recenze (21)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na pokračovanie Fantóma opery som bol veľmi zvedavý a odkladal som ho s obavami, ako môže dopadnúť pokračovanie geniálneho diela. Príbeh je naozaj na pováženie, ale nadviazať na poctivo ukončený príbeh by inak nebolo možné. Škoda tiež toho umiestnenia príbehu do obludária a cirkusu so zvláštnymi postavami. Hudba a spev tieto rozpačité momenty čiastočne vynahrádza a k dokonalosti by to možno dotiahlo originálne obsadenie, hlavne Sierra Boggess. Chlapec bol ok, najviac ma zaujal duet matky so synom Nehľadaj lásku očami. Kráska v plavkách nebola ani krásna ani dobrá herečka, snáď sa raz objaví iný záznam muzikálu, ktorý si rád pozriem. ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Takové prznění klasiky.....to, že tomu dávám 4* neznamená, že jsem byla nadšená. 2* za hudbu, která je úchvatná, písně "Till I hear you sing", "Beneath a monless sky", "The Beauty Underneath" a "Love never dies" jsou dokonalé (ne tak jako Music of the night ale i přesto...)a další 2* za Bena Lewise, který se jako Fantom a jako jediný opravdu snažil hrát a zpíval ze všech nejlépe. Jinak...kdyby to bylo nezávisle na originálu Fantoma opery, bylo by to vynikajicí, s výběrem jiných herců ale takhle...nejhorší na tom je příběh, námět, ta miluje toho, ten zas jí, ta zase toho....a nakonec pif paf a hlavní hrdinka umírá...no konec....o ostatních hereckých výkonech škoda mluvit, ti se "tak snažili" až to bylo otravné...co vyzdvihnu je příchod Fantoma ke Christine a jejich duet ( i když to jejich "again than again" je trochu mimo), jeho sólo hned na začátku, impozatní představení k písni The Beauty Underneath" ,Christinino sólo k písni "Love never dies". a společný duet Fantoma a Raula... jinak ten malej prdola (fantomův syn) byl nevýrazný a Fantom jako táta..to mě radši zabte..Christine pořád neví koho si vybrat, a když se konečně rozhodne (ano je to Fantom, nečekaně..to se nemohla rozhodnout hned na začátku?) tak umře...ironie osudu... a postava Raula je nesympatická až napůdu (stejně jsem ho nesnášela už předtím)....už to prostě nemá to kouzlo, není to ono srhnuto a podtrženo: námět otřesný, herecké výkony slabé (Výjimka Ben Lewis) zpěv občas trhá uši (Zvláště pak u Meg), nesmyslné dialogy (za co se Fantom Christine omlouvá, jsem nepochopila)......ono to nebylo špatné, jako samostatný nezávislý muzikál by to mohlo být i výborné ale nemůžu pominout fakt, že to mělo být "pokračování" Fantoma opery a vzhledem k této skutečnosti to nedopadlo dobře, možná na druhé třetí..několikeré shlédnutí změním názor..kdo ví..protentokrát 50% ps. nemusíte umět anglicky ani nepotřebujete titulky, abyste pochopili, o co tam jde... ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nejlepší píseň z muzikálu je Learn to Be Lonely… a to ani není z toho muzikálu... takže ji neuslyšíte :) Je z filmové verze původního Fantoma. Pak ještě The Heart is Slow to Learn… která také není z toho muzikálu, tak ji neuslyšíte :) Je ze zamýšleného pokračování v roce 1998 ji nazpívala Kiri Te Kanawa. V tomto muzikálu se objeví jako titulní Love Never Dies. Tak snad aspoň 'Til I Hear You Sing mě zaujala a je z tohohle muzikálu... který nemusel vůbec vzniknout. (I Webberův kocour, nebo spíš kotě, se snažilo, v úctě k muzikálu Kočky… a celý muzikál smazalo z digitálního piana, Webber tak musel ve znovu rekonstruovat.) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla, že je tenhle "film" červený, docela jsem se bála, že mi asi něco ušlo. Ale když si tak pročítám komentáře, zas tak mimo nejsem. Hudba byla nádherná, s texty už jsem měla docela problém, o něco hůř jsem snášela herecké projevy a kvůli příběhu jsem Love Never Dies málem ani nedokoukala. Některé momenty mi přišly opravdu zoufale trapné už v základu, takže ani jiné herecké obsazení by je nezachránilo. 3 hvězdičky dávám za hudbu a taky trochu z nostalgie, Erik je Erik. ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Fantóm opery nepotrebuje pokračovanie a rozhodne nie takéto. Hudba bola naozaj úžasná, tej nemôžem vytknúť ani slovo a naozaj som si ju užívala. Aj predstavitelia Fantóma a Christine spievali krásne, i keď o ich herectve radšej pomlčím, ale dej a celkové spracovanie je problém. Príliš tlačí na pílu, všetko mi to príde robené strašne nasilu a nemá to tú správnu atmosféru a emócie. Ako bolo už spomenuté, keby to bol samostatný muzikál, bolo by to trochu iné kafe, ale na pokračovanie Fantóma opery to nemá. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama