Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Série zasazená do časového období mezi událostmi prvního Tronu a jeho pokračování Tron: Legacy sleduje osudy Becka, mladého programu, který se postupně stává vůdcem revolty ve vnitřním počítačovém světě Grid proti dobyvačnému programu Clu a jeho přisluhovačům. Beck, původně naprogramovaný jako mechanik, se stane učedníkem Trona, největšího bojovníka, kterého kdy Grid poznal. Tron tak Becka trénuje nejen v boji a umění závodů na světelných motocyklech, aby se mohl postavit brutální vojenské okupaci města Argon, ale zároveň ho vede a učí jak být správným lídrem a jak ovládat svou bouřlivou povahu. Beck postupně přejímá Tronovy schopnosti a znalosti a stává se nepřítelem číslo jedna pro Generála Teslera a jeho okupační vojska, sloužící samotnému Clu. (Caszidy)

(více)

Recenze (72)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů posledních let a pro mě, jako fanouška Trona, splněný sen. Skvělý příběh doplňuje povedená animace a dabing postav. Plus ta bombastická hudba, radost poslouchat :). Hodně zamrzí, že jsme se doteď nedočkali pokračování. A to přitom dneska vzniká tolik nekvalitních seriálů, které si jedou 20 sérií bez problémů. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu takmer niet čo vytknúť. Najviac mi vadia škaredo nakreslené pretiahnuté tváre a chudé postavy. Hudobný doprovod je zasa väčšinou len drobnou modifikáciou, prípadne kopírovaním hudby z Legacy. Sú to však len detaily. Atmosféra aj pocit, že sa nachádzame v Gride je tu porovnateľne dobrý ako v Legacy. Tiež sa mi páčia recyklované zvuky z pôvodného Trona. Dej je skvelým doplnením príbehu. Miestami sa autori naozaj pohrali s novými nápadmi. Ako fanúšik - 95% ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Seriál perfektně rozvíjí již tak komplexní svět a obohacuje jej o další detaily a "barvy". Z GRIDu tak vytváří mnohem větší a míň studený precizní organismus, který má poměrně bohatý život na sociálních sítích a vypovídá hlouběji o struktuře celého systému. Vizuálně se nedá snad nic vytknout, je to skutečně designérský úkaz. Pokud jsem označil Legacy za "perfekcionistický videoart", tak o Uprising lze říct totéž. V seriálu se všem prohlubuje jistý drobný kaz z filmu - a to vztah vizuálu s dialogy. Obávám se, že některé naivnější vyluzují lehký smích. Pořád je to ale TRON - se skvělou novou hudbou a hutnou atmosférou. ()

Perth 

všechny recenze uživatele

F*#king YES! Frisbee nikdy nevypadalo tak cool. :D Už jen z prvních tří dílů (mimochodem pilotní kousek byl neuvěřitelný) můžu bez problému určit, že půjde o jeden z mých nejoblíbenějších animáků vůbec. Samozřejmě, jako u všech Tronů jde o designovou masturbaci výtvarníků, mimo perfektní vizuál a úžasný sountrack postavený na hudbě Daft Punk z Legacy ale musím vypíchnout i unikátně pojatou akci, solidní (půlky svírající) drama a decentní námět (ono všechno to vžuumm, bzzzzt, prásk má za sebou myšlenku :) ). ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Zhltnul jsem co se dalo, neuvěřitelně vysoko nastavená laťka, ačkoliv animáky zrovna nepodporuji a nevyhledávám. Některé postavičky vysloveně sexy :) akce jako blázen, a i když člověk tuší, že to zase zmáknou, to že Trona stihne to, co je z něj v Legacy, a to že tam Beck a ostatní nejsou, nás nechává v napětí, kdy se tak stane. Věřím, že půjdeme i na pět hvězd. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • S českým dabingem bylo na televizi Prima uvedeno pouze osmnáct epizod místo původních devatenácti - pilotní díl s názvem Beck's Beginning totiž nebyl z neznámých důvodů nadabován. (Adasin)
  • Grafiti používané Odpadlíkem a jeho následovníky - "Tron Lives" (podobné jako "Flynn Lives" neboli virální kampaň k případnému pokračování TRON: Legacy (2010)) využívá mnohočetných linek a odkazuje tak na původní spořič obrazovky operačního systému Windows 95. (Caszidy)
  • Seriál vznikal kombinací 2D a počítačové CGI animace. Design postav vytvářel Robert Valley, animátor klipů skupiny Gorillaz, a výpravu španělský umělec Alberto Mielgo. Mielgo byl za svou práci odměněn cenou Emmy za mimořádný osobní přínos v animaci. (Adasin)

Reklama

Reklama