Reklama

Reklama

Zprávař 2 - Legenda pokračuje

  • Česko Žvanilové (více)
Trailer 3

Nejlépe hodnocený zprávař ze San Diega, Ron Burgundy, se vrací na hlavní zpravodajský kanál. Poté, co ho manželka Veronika připravila o práci, si Ron vezme na pomoc celý zpravodajský tým a vydá se do boje proti své nové rivalce. Ron Burgundy se s manželkou Veronicou a synem Walterem přestěhovali ze San Diega do New Yorku, kde si žijí na vysoké noze. Když se však šéf rozhodne povýšit Veronicu na moderátorku hlavní zpravodajské relace a Ron zůstane na dlažbě, všechno se změní. Zhrzený Ron míří zpátky do San Diega, kde pracuje na částečný úvazek v Podmořském světě. Pak ale přichází vykoupení v podobě muže jménem Freddie Schapp, který je výkonným producentem ve společnosti Global News Network - hlavního čtyřiadvacetihodinového zpravodajského kanálu. Ten najme Rona, aby dal znovu dohromady celý zpravodajský tým ve složení Champ, Brick a Brian, s nimiž se vrací dobýt New York, kde se musí popasovat s nočními směnami a velkou výzvou. Ron přijde s převratným novým nápadem jak změnit podobu zpráv, čímž se dostane zpátky do vrcholové hry. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (233)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell není můj oblíbený komik, ale musí se mu nechat, že má svůj styl, kterým se řídí a jež mu vychází hodně let. Dobré a ty horší filmy střídá jako ponožky a tak není divu, že se vrací k roli, která ho proslavila nejvíce. A to po sedmi letech! Již první díl považuji za podprůměrnou komedii a dvojka od začátku jede ve stejně špatných kolejích. Na začátek vidíme Roye šťastně ženatého s Veronicou, načež se situace do pěti minut změní a Ron se ocitá sám na pokraji společnosti. To aby se zahrálo na dramatickou notu, což ale během tak krátkého střihu nemá žádný účinek. A jak to tak bývá, když je člověk na dně, tak se mu naskytne nová příležitost a Roy dostane nabídnu, která se neodmítá. Moderovat na nově vzniklém televizním kanále se smyčkou zpráv, 24 hodin denně. A aby mu štěstí přálo ještě více, může si dokonce zvolit vlastní tým! A to by tomu bylo, aby si nevybral staré známé kolegy a dal vzniknout televizním zprávám, jaké svět neviděl. Bla bla... a tak dále... hlavní pointou je, že se u filmu zasmějete maximálně třikrát, většina vtipů a situací urazí vaši inteligenci a napoví o nízké inteligenci scénáře a dvě hodiny si budete kousat nehty nudou. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jednotku som nikdy nemal za nejaký ultra kult, ale k srdcu mi za tie roky predsa len prirástla. Film sa rozbieha trochu ťažkopádne a trvá minimálne pol hodinu kým chytí správne tempo. Ale potom - joj, koľká radosť sledovať Ferrella vo svojej najideálnejšej úlohe a polohe. Vždy keď si hovorím, že už som videl dosť jeho arogantných megaidiotov, zas ma pobaví. Kto umí, ten holt umí. Pár vtipov má už teraz status klasiky, čo som ani nečakal. Dobyyy, ooooh, Dobyyyy. I'll never forget thee! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela překvapivé zjistění, protože první díl se mě líbil. Na filmu je hodně znát, že jak Will Ferrell, tak hlavně Adam McKay své nejlepší nápady již dávno vyčerpali. Stopáž je zcela nesmyslně nafouknutá přes dvě hodiny a často je divák svědkem, že dvě postavy na sebe prostě jen mlčky čučí a to doslovně. Zpočátku mě to přišlo i docela směšné a občas se dostaví hodně povedené vtípky (jednoznačně dominuje Ronova návštěva u Lindiny rodiny), jenže povedené scénky se dostavují prakticky jen v první polovině, v té druhé je již Willův humor pitomý, trapný někdy až tolik, že to bije do očí. Závěrečná bitva je spíše jen přehlídkou známých tváří. Pro mě docela solidní zklamání, protože jsem vkládal nemalé naděje. První poločas 80%, druhý 50%, celkově 65% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Keď sa ako reportér dostanete z absolútneho vrcholu na absolútne dno. Herecké obsadenie: Will Ferrell, Paul Rudd, David Koechner a Steve Carell to sú mená hercov, ktoré keď vidíte v upútavke na film, viete že sa bude jednať o absolútnu chujovinu. Inak tomu nie je ani teraz a k tomu sa Ferrell zahral aj na scenáristu... Prevedenie: Mega stupídny humor, ktorý ja mám obecne v obľube ale toto bolo mega silené. Mi to pripomenulo slovenské sitkomy. Pocity: Celé mi to nesadlo. Trápny situačný humor. Suché gagy a premisy vtipov, ktoré sú už dávno prefláknuté. Možno ak by som bol inak naladený dal by som vyššie hodnotenie. Takto aspoň na finálny fight tá jedna hviezdička. Pridaná hodnota: O tomto sa nebudeme radšej ani baviť! 17% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

otec moderního zpravodajství Ron Burgundy je zpět a je to prakticky to samé co v prvním díle.Smršť typicky Ferrellovského humoru,který rozhodně není pro každého a i v tomto případě osciluje od jasně "lame" až k pomalu geniálním gagům.Žel bohu těch geniálních a dobrých míst je mnohem méně,takže ve výsledku je to podobně jako u jedničky pouze lehce nadprůměrem.Potěší camea známých tváří jako kanadská dvojka Carrey,Cottilard,nebo Liam Neeson se svým historickým zpravodajstvím,které přinaší stále zprávy jen o něco později...60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Před premiérou se mluvilo o tom, že by se měly v cameo rolích objevit hvězdy Meryl Streep a Nicole Kidman, nakonec se tak však nestalo. (wohna)
  • Původní scénař k filmu byl napsán jako muzikálové představení pro Broadway. (Paulina01)
  • Natáčelo se převážně v Atlantě v USA. (wohna)

Související novinky

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

16.10.2020

Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry a Jennifer Lawrence. Málokdy se vidí až takto hvězdné obsazení,… (více)

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

02.12.2014

Will Ferrell se naposledy objevil ve dvojce Zprávaře a příště ho uvidíme v komedii Get Hard, kde si zahraje milionáře, který se svědomitě chystá na pobyt v base. Na cestě pak má i ztřeštěné… (více)

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Reklama

Reklama