Reklama

Reklama

Černá vdova

  • Libanon L'Attentat (více)
Trailer

Filmová adaptace mezinárodního bestselleru alžírského spisovatele Yasmina Khadraua, jenž byl přeložen do více než čtyřiceti jazyků, sugestivně vykresluje morální dilema arabsko-izraelského chirurga, potýkajícího se s obviněními jeho manželky ze sebevražedného teroristického útoku. Když objeví manželčin dopis na rozloučenou, zhroutí se mu celý dosavadní svět. Čelí složitým životným otázkám, ztrácí dosavadní iluze a začíná si uvědomovat, že doposud žil v uměle vytvořené realitě, jejíž součástí byla neznámá žena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (46)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Emocionálně vypjaté, ale přitom civilně pojaté drama, kterému se podařilo nestranně zachytit podstatu problému. Vypráví o muži, kterého milovaná bytost připravila o všechno, na čem mu záleželo. Podstoupí obtížnou cestu, aby našel odpověď ... ale žádná odpověď nemůže přinést rozhřešení - možná i proto, že neobsahuje východisko ... že nedává naději. Každý má svou pravdu - a každá pravda má svou váhu. Připravte se na příběh, který vám předá tíhu celého světa ... a nechá Vás, abyste se s ní srovnali, jak umíte. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem mel trochu obavy, ze sklouzne do marasmu. Ocenuji, ze film ukazuje obe strany mince, na jejimz konci neni viteze. Pro me neskutecne zajimavy namet s vybornym scenarem. Po technicke strance neni co vytknout, stejne tak herecke vykony na vysoke urovni. Videno v ostravskem Minikine, 21 divaku (16 zen, ctyri muzi a jeden pes). ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který mě donutil o něm přemýšlet ještě nějaký čas po zhlédnutí. Ta provokativní nejednoznačnost... Co ale z filmu vyplynulo naprosto jasně, je to, že když spojí palestinští a izraelští tvůrci síly (i když režisér je libanonského původu a kniha byla natočena podle alžírského autora), vycházejí z toho velmi často nádherné věci. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Bohaté americké manželky si zoufají, ty arabské konvertují na křesťanství a stávající se atentátnicemi...Doueiri se nesnaží zjednodušovat, jeho počin je v mezích filmové řeči poměrně komplexním a objektivním dialogem, vlastní čin je dávkován v působivých náznacích, nechybí něco romantična... Přesto mě celek nepřevědčuje, abych uvěřil, proč si tato jedna konkrétní žena vybrala tento osud...Fiktivní a obsahově podobné Incendies jsou ve všech ohledech působivější... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale myslel jsem si, že tohle bude ještě intenzívnější film. Je tu prostor pro dramatické scény, ale přišlo mi, že ten prostor zůstal v některých ohledech docela nevyužit. Výborná je scéna, kdy je hlavní postava vyslýchána a nakonec vlastně i mučena. Přesto se nezachází do krajností, což mi trochu chybělo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Jedinou arabskou krajinou, kde bol film predstavený, bolo Maroko. Bolo to v rámci Medzinárodného filmového festivalu v Marakeši (2012) a film dokonca získal aj ocenenie Grand Prize. (MikaelSVK)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama