Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Příkladně syrový detektivní noir, který si vystačí s oldschoolovým sbíráním informací a pár dobře prodanými výstřely. Někdo možná bude chtít víc, Neeson je ale opět naprosto přesný (hlavně když zase začne telefonovat!) a hodně potěšil i David Harbour, který si dokáže urvat pozornost snad v každé roli. Kéž by se podobné žánrovky objevovaly na plátně častěji. (7/10) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neeson, takový jak ho máme rádi...nebo ne? Spíše ne, Mezi náhrobními kameny sází spíše na atmosféru než na bitky, což je ale škoda. Byl jsem o Štědrém večeru naladěn na pořádný krvák, dostal jsem však nadprůměrnou detektivku, jež do nadprůměru vyzdvihuje až závěrečný akt, který je témeř perfektní. Liam Neeson si nevybral roli špatně, jen je ho pro podobné filmy škoda...60% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Tuhle atmosféru temného velkoměsta na počátku 90. let mám nejraději. Žádná moderní výpočetní technika, jen detektiv s těžkou minulostí, bystrá mysl, zápisníček a neutuchající kapky deště stékající po vrásčitém čele. Prošedivělý Neeson má zkrátka charisma, prodírá se špínou New Yorku a my podrobně sledujeme jak se systematicky přibližuje čím dál víc pravdě. Není to příliš komplikované a spousta postav zůstává dvourozměrnými, ale v tomhle typu filmu to ani nevadí... 8/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na vrcholy žánru nejenže tenhle kousek nedosáhne, ale hledí k nim s velmi výrazným odstupem. Na vině je scénář, který vaří sice z osvědčených, ale už dávno profláklých ingrediencí a škodí mu především to, že nepracuje s tajemstvím. Pachatelé zla jsou divákovi známí a napětí vyplývající z jejich odhalování se zkrátka nekoná. Scott Frank to měl nahradit patrně atmosférou, jenže na to mu nestačily síly. Mezi náhrobními kameny není atmosférický film a jakkoliv se v Pomově komentáři objevuje přirovnání k Schumacherovým 8MM, nepřipomíná je to ani při letmém pohledu z rychlíku. Pokud už se Frankovi daří budovat napětí, je to díky použití osvědčených žánrových klišé, které fanoušek kinematografie bude považovat za poněkud opotřebované. Další výhrada, kterou mám, je pochopitelně pouze můj problém, ale nejobávanější kladivo na organizovaný zločin v důchodovém věku alias Liam Neeson se mi účinkováním v nejrůznějších derivátech Taken poněkud zprotivil, takže jsem jeho zkušené herectví nevnímal jako přínos. Pořád by to ale stačilo na žánrový průměr a 3*, jenže je tu ještě anemický černošský chlapeček, kterého, jak jinak, opustila maminka a smysl života našel ve spolupráci s hlavním hrdinou. Na tuhle berličku jsem obzvlášť citlivý a snímek stojí jednu hvězdičku. Hůř bych reagoval snad jen na blonďatou modrookou holčičku chřadnoucí na leukemii, do které se náš odvážný detektiv platonicky zamiluje. Celkový dojem: 40 %. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vyladěná temná kriminálka s přesvědčivým Neesonem, proměnlivě dobrými záporáky a vynikající noirovou devadesátkovou atmosférou a exteriéry. To studené velkoměsto plné podivínů a vrahounů je leckdy atraktivnější, než herci a jejich dialogy. Celé je to prapodivně umírněné/pomalé/rozvážné a místy můžete vidět zajímavý mix cynizmu, klidu a brutality. Jedna, dvě akční scény ok, ale zdaleka nejsou nosný prvek filmu. Zdánlivě to vypadá jako rychlovka na vydělání peněz, ale není tomu tak. Poctivý kus filmařiny, která je s péčí natočená. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Film se stal výdělečným ještě před premiérou. Díky popularitě Liama Neesona dosáhl titul tržeb již z prodeje filmovým společnostem, které stály o uvedení snímku v kinech. (DEXTER099)
  • Ruth Wilson sa zúčastnila natáčania, pričom nahrala scény, kde je Neesonovou partnerkou. Režisér Scott Frank nakoniec ale rozhodol, že Neesonova postava by mala byť samotár, takže všetky Wilsonovej scény boli vystrihnuté. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 3. března do 8. října 2013 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama