Reklama

Reklama

161>88

  • Slovensko 161>88 (festivalový název)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2012, 94 min

Hrají:

Jakub Polák, Daniel Landa (a.z.), Lou Fanánek Hagen (a.z.), Miroslav Sládek (a.z.), Filip Vávra (a.z.)

Obsahy(1)

Na tomto filmu pracovali antifašisté, kteří už si svůj názor na problém udělali. Nebudeme vám tedy tvrdit, že film je tím, čemu se dnes říká objektivní. Hodnotu mu ale podle našeho názoru dává právě to, že jsme se stali přímými účastníky mnoha událostí a aktivně je ovlivňovali. Film Antifašistické akce sleduje více než dvacet let boje s neonacisty, fašisty a rasisty. V historickém průřezu uvidíte vzestupy a pády neonacistů a rasistů. Budete sledovat sílu i omezené možnosti antifašistického hnutí, které bojuje nejen s neonacisty, ale i se státní represí a veřejným míněním. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

boni odpad!

všechny recenze uživatele

„Better dead than red." __ Moderní neomarxistická organizace, která ve své pomatenosti levicového ultra fanatismu potírá domnělé nácky, přitom se sama za slovo antifašismus jen schovává a akorát se snaží jeho prostřednictvím o legitimizaci svého jednání. Největší póvl naší společnosti, a kdybych měl hodnotit čistě dokument, tak jsou to stejně jen amatérsky sestříhaná videa s pár trapnými výstupy pomatenců, kteří to celé zaštitují. Na opravdu málo „titulů“ ten odpad sedí víc. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal dokument hodnotiť z filmárskeho hľadiska, tak ide vyslovene o nekonzistentnú, podpriemernú vec, kde nezainteresovaný divák sa pozerá na 94 minút nekvalitného strihania, nesúvislého komentovania (kde komentujúci ani nie sú predstavení) a rôznej úrovne zvukového a obrazového materiálu. Z obsahového hľadiska vie film ponúknuť otvorené prihlásenie sa ľavicových extrémistov k obľúbenému násiliu nielen na ideovom nepriateľovi, ale aj na civilistoch, policajtoch a majetku (topka je zničenie McDonaldu a následný komentár podguráženého aktivistu). ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

K názvu: 161 - je číselný symbol skratky Antifašistickej akcie (AFA - podľa poradia písmen v abecede A-1 F-6), 88 je naci symbol pre Heil Hitler. K obsahu - ak by sa v 90 rokoch k na kolene vyrábaným zinom (časopisom bez ISBN a oficiálnej registrácie) prikladali dvd, nevyzerali by inak. Skompilované tv správy s amatérskymi video zábermi, anonymní tvorcovia, až na výnimky i aktéri. Formálne fušerský dokument je kompenzovaný snahou o autentickú výpoveď o skutočnom priebehu bojov náckov s anarchistami. Násilie sa mi prieči. Faktom zostáva, že AFA bola len reakciou na prvotné útoky naci skínov. Nielen na Cigánov a černochov, ale čoraz viac aj na alternatívcov. Kto sa niekedy ocitol v squate, na punkovom koncerte, či medzi skínmi, vie dobre porovnať rozdiel v nálade a zábave medzi subkultúrami. Kde prevažuje macho nadšenie svalmi, sociálna frustrácia, násilné reči i útoky. Kde sloboda, sranda, snaha tvoriť. A primerane sa brániť prvotne násilníckym blbom. Je zjavné čím sa Adolf fans a anarchopankáči líšia. No "vďaka" negatívnemu obrazu médií a celkovému konzumnému zblbnutiu spoločnosti, ostáva dnes i tá zmysluplnejšia z alternatív len v polohe okrajovej subkultúry. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Кто такие антифа? Тупая грязная толпа! Панки, педики, торчки, Полукровки и хачи! Кто такой антифашист? Это левый экстремист Враг народа, предатель страны, Ненавистник своей Родины. Антифа, Анти-Антифа. РАШи, ШАРПы и прочий хлам, Ждите, будут гости к вам! Прочь с дороги, афа скам, Улицы принадлежат нам! Наши отряды вперед идут, Красно-чёрные флаги рвут! Мы наступаем, крысы бегут, Победу в руки нам отдают! Антифа, Анти-Антифа. Анти-Антифа, все мы Анти-Анти-Антифа. Наши идеи никогда не умрут Даже если всех нас убьют. Голос правды никто не заставит молчать, Шквал новой бури продолжает крепчать. Выше, борьбы гордое знамя! Ярче, палящее белое пламя! Мы не отступим ни шагу назад, Пусть нас в атаку ведёт Коловрат! Антифа, Анти-Антифа. Анти-Антифа, все мы Анти-Анти-Антифа. * ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

O niečo silnejšie ako Strach a to hlavne vďaka súvislej histórii a vývinu českých neonacistov a antifašistov. Autori spomínajú známe prípady, vystúpi mnoho zainteresovaných osôb a odborníkov, mňa osobne potešili ľudia z A-Kontra a anonymný antifašistický bojovník. Šlo to určite urobiť aj kus lepšie, ale na amatérsky DIY počin veľmi dobré. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečných titulkoch zaznie pieseň "Dětem" od českého rappera menom Bonus. (Déé X Géé)

Reklama

Reklama