Reklama

Reklama

Ao no Exorcist: Gekidžóban

  • Japonsko 青の祓魔師[エクソシスト] -劇場版- (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před několika sty či tisíci lety se na okraji jedné rolnické vesničky objevil nemocný démon. Jednomu z dětí se ho zželelo, a tak ho nakrmilo. Když se démon uzdravil a nabyl opět sil, rozhodl se ve vesnici zůstat a hrát si s dítětem, které mu zachránilo život. Jeho přítomnost však způsobila, že rolníci zapomněli na veškeré své povinnosti a ve vesnici tak ustala jakákoliv práce. Jednoho dne pak do osady zavítal exorcista a démona zapečetil. Kletba uvrhnutá na rolníky však nezmizela, a tak vesničané i nadále strádali. Proto, aby se na osud oněch vesničanů nikdy nezapomnělo, je každých jedenáct let pořádána slavnost na uctění vymítání onoho démona. A právě jedna z takových oslav má zanedlouho nastat. Rin a jeho přátelé se věnují svým běžným exorcistickým povinnostem, zatímco celé město se chystá na velkolepou událost. Jenže během jedné z posledních Rinových prací dojde ke zdemolování nemalé části města a spolu s ní i svatyně, v níž byl zapečetěn roztomilý démonek. Nikdo neví, co je zač a ani proč byl ve svatyni uvězněn. Jenže nikdo ani nemá čas to blíže zkoumat. A proto, aby byl Rin potrestán za zdemolování města, mu je onen démonek svěřen do péče. Zvládne potomek Satana roli chůvy, aniž by se to celé zvrhlo v inferno? (EMIA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tenhle celovečerák mnohem víc připomíná nějaký prodloužený díl seriálu než samostatný film a pro lidi, co by se k Ao no Exorcist připletli poprvé má totálně nulovou výpovědní hodnotu. Žádné představení postav ani světa se nekoná, prostě tam jen dál pobíhá to modře svítící ocasaté pako... Ale já jako fanoušek seriálu byl poměrně spokojený. Nekoná se žádná supervelká a komplikovaná zápletka, během níž se minimálně třikrát zachrání svět, protože proč taky, když to všechno se už stihlo v seriálu. Tady je prostě jen další várka pošťuchování mezi exorcisty a sem tam odpravení nějakého toho démona... Za mne slabší 4 hvězdičky s tím, že komu se líbil seriál, asi s filmem problém mít nebude a ostatní se mu stejně vyhnou. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Začiatok trochu nudný, Potom sa dej už obstojne rozbieha. Ale inak ako dodatok k seriálu veľmi príjemné :) Postavy super, zajačik zlatý. Pre mňa ako fanúšika bolo super sa k nim opäť vrátiť :) ()

Reklama

loveless 

všechny recenze uživatele

Bratři Okumurové zase něco po... nebo víceméně jako obvykle Rin, a tak za to musí pykat plnými 5 dny domácího vězení a ještě u toho hlídat jednoho démona... Ve zkratce tenhle film, který je spíše takovým prodlouženým regulérním dílem první série. Všechny klady i zápory tak přetrvávají. Každopádně malý démon a jeho velký kamarád jsou totálně roztomilí a já se značně bavím. Menší části filmu můžete najít i v předloze, ale je to taková malá divná směska, k ději série film víceméně nepřispívá. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Kedže som na film natrafila úplnou náhodou a seriál som nevidela, tak som sa trochu obávala, že kedže nepoznám postavy bude to pre mňa trošku problém. Ako spomínal Kordus, predstavenie postáv žiadne, napriek tomu si myslím, že dalo sa to jednoducho domyslieť (aspoň teda teoreticky) a to predstavenie mi akosi ani moc nechýbalo. Usamaru bol proste úžasný na konci som aj dáku tú slzičku upustila ale pred priateľom som sa tvárila, že som strašne silná žena a ja neplačem. Nevyšlo to. Má ma prečítanú. ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Film se nějak zvlášť neliší od anime, což nevadí pokud se vám seriál líbil. Hlavní hrdina jako vždy září, ale kupodivu všechno nezmákne sám. Vztahy jsou tu trochu odsunuté, naproti tomu si ale lze užít víc akčních scén a malý bonus ve formě další démonické příšerky a čínsky vypadajícího exorcisty, který má náhon na jednu z nej postav. Film nic nezkazil, ale ani nezlepšil takže dávám své klasické hodnocení jako u seriálu ****. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama