Reklama

Reklama

Kanárské ostrovy bez kanárů?

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1992, 24 min

Obsahy(1)

Souostroví bylo známé už řeckým a římským mořeplavcům. Podle legendy byla tato místa hlídána obrovskými psy. A pes se řekne latinsky "canis" - odtud název ostrovů. Kanárské ostrovy jsou pro mnohé z nás místem, kam jezdíme na dovolenou. Nepřeberná nabídka hotelů, restaurací, bazénů i pláží svádí k tomu, že zůstáváme na jednom místě, maximálně se projdeme po nejbližším okolí. Jenže právě vnitrozemí ostrova nabízí nádherné přírodní scenérie a unikátní pohledy na krajinu, kterou jinde neuvidíme. Výlet do nitra je zajímavou výpravou plnou překvapení. Seznámíme se se zajímavou flórou, vodními zdroji, ale třeba i se způsobem bydlení. Jedni bydlí v jeskyních, druzí na dně kráteru.
Během procházky ostrovem jsme se dozvěděli mnoho historických informací, včetně toho, proč jsou ostrovy pojmenovány po kanárech. Podle legendy hlídali ostrov obrovští psi, pes se řekne latinsky canis. Díky špatnému překladu vznikl název Kanárské ostrovy, které s kanáry nemají nic společného. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanárske ostrovy sa nachádzajú v Atlantickom oceáne zhruba sto kilometrov od západného pobrežia Maroka. Sú súčasťou autonómneho spoločensta Španielského kráľovsta. Majú bohatú a zaujímavú históriu. Vďaka pestrej, rozmanitej prírode a krásnym slnečným plážam je to obľúbená turistická destinácia. Krátkometrážny dokumentárny film "Kanárské ostrovy bez kanárú?" poskytne divákom prehľadné, zbežné informácie o tomto jedinečnom súostrový. ** ()

Reklama

Reklama