Reklama

Reklama

Kšeft na jeden den

  • Velká Británie The Liability
Trailer 1

Devatenáctiletý Adam souhlasí, že bude jeden den šoférem problémového partnera své matky, což ho uvrhne na 24 hodin do děsivého světa vražd, sexuálního průmyslu a pomsty ve společnosti stárnoucího nájemného vraha Roye. Když jednoho dne Adam nabourá drahé auto svého gangsterského otčíma, je donucen si tento přečin odpracovat jako řidič profesionálního zabijáka Roye, což se jeví jako jednoduchý úkol. Zatímco se Roy zoufale snaží uniknout ze světa vražd, z Adama se stává nadšený a nadějný zabiják. Dvojice se vydává na jízdu, která končí kdesi hluboko v lesích, daleko od domova. Roy nemilosrdně vyřídí oběť a následně dvojice zjistí, že byla chycena při činu. Mladá tajemná dívka se stane svědkyní vraždy a jak praví profesionální čest – i ona musí být odpravena. Zatímco se ti dva domlouvají, jak ji zabijí, svědkyně prchá i s důkazem. A začíná hra na kočku a myš, která nakonec odhaluje smrtící motivace Adamova otčíma a skutečnou identitu svědkyně, jenž se chce gangsterům pomstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Těch drsných zločineckých filmů z Británie je tu v poslední době nějak hodně. Zrovna v posledním svém týdenním příspěvku jsem se zabýval dvěma takovými. "Shadow Dancer" mě právě nenadchnul svým až příliš pomalým tempem a "I Against I" mi zase nesedělo v tom, že se snažilo být až příliš tarantinovské a ritchieovské, kdy ani jedna rovina nebyla dotažena do konce. Koneckonců, ani snímek "The Sweeney" podle starého, stejnojmenného seriálu, mě příliš neoslovil, i když z této trojice pro mě dopadl nejlépe. Jak si vedl snímek "The Liability", který vycházel ze stejného prostředí? Musím říct, že celá zápletka mě celkem zaujala. Mladý kluk, aby se trochu ostřílel, nastupuje na jednodenní dráhu řidiče. Vozí postaršího čističe Roye (Tim Roth), který má vyřídit nějaké ty prácičky. Nechybí při nich krev, ale v tomhle směru je "The Liability" až překvapivě mírným snímkem a spíše se snaží o to, aby nás udržel v příběhu, než nás odradil přílišným násilím. To je tu podáno dobře, bezkrevně, aby to přijaly masy. Já se přiznám, že krvavější film bych klidně uvítal, protože by získal pořádný náboj. Takto, v některých momentech, přece jen trochu vyčichá. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/the-liability-2012-55.html ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, mít takhle vypatlaného potomka, asi taky udělám to, co ten otčím. Celé je to zdlouhavá nuda a fakt netuším, jak tu mnozí píšou, co myslí výrazy jako "svižně vodsejpá", "má grády", "charismatická chemie" apod. Vždyť skoro půl hodiny trvalo, než ten kluk se poprvé setkal s tím nájemným zabijákem. Další půlhodina se odehraje v lese, pak čtvrthodinka keců v továrně a posledních deset minut v baráku a před barákem. A skončí to vlastně nijak, protože stejně nevíme, kde ta ségra je ani co se jí stalo nebo nestalo, hlavní záporák se ani moc nebrání a vůbec je to celé laciné, bez nápadu - a pro mne i bez vtipu, i když Tim Roth je skvělý. Abych nezapomněl, té pohádce, jak se sexy holka zamiluje do nemotorného, pitomého a zcela neschopného mladíka, který se celou dobu tváří jako reinkarnace raného Jima Carreyho, t taky nevěřím. A o logice děje tady už nemá vůbec smysl povídat. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ve filmu hraje pár herců a na akční thriller je tu akcí poskrovnu, ale i tak se jedná o vcelku zdařilý snímek z anglického prostředí, které po delší době bylo příjemnou změnou. VB filmy jsou prostě jiné, to je hned poznat, jak se liší od amerických a to se mi líbí. Tim Roth, byť měl celou dobu stejný výraz, tak zaujal. Já jsem se x-krát přistihl, jak čučim s otevřenou hubou a čekám, co přinese další scéna. Napětí bylo cítit v hodně momentech. Zkrátka good job, Angláni. 70% ()

civrss 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem tak asi úplně nepochopil. Překvapuje mě totiž, co vás všechny ostatní tolik zaujalo. Kdyby hlavní roli nehrát frajer jako je Tim Roth, bylo to pro mě téměř nekoukatelné. Na to, že se jedná o britský film, který by měl chrlit buď kvalitní a suchý humor, nebo mrazící atmosféru rozhovorů, The Liability nemá ani jedno. Ani celý smysl filmu mi tak úplně nedává smysl, takže prostě nic o ničem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Variácia rozprávky o zlej macoche, ktorá dáva nevlastnej dcére úlohy, zabezpečujúce jej trvalý odchod zo života. Situácia sa však zvyčajne vyvŕbi tak, že namiesto smrti dcérka nájde lásku a zlá macocha končí na druhom svete. Modifikácia je tentokrát v tom, že macochu nahrádza matkin partner a v úlohe nehodnej dcérky sa objavuje neveľmi schopný syn. Zvyšok je rovnaký. Rozprávka ale raz začas neuškodí: 41%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • V 19. minutě, kdy si Roy (Tim Roth) zapaluje doutník, je při vyndání z kufříku zřetelně vidět, že je zarovnáný a čistý, ale při dalším záběru zapalování je doutník již ohořelý. (Twyer)

Reklama

Reklama