Reklama

Reklama

Intimní portrét Jany K.

(TV film)

Obsahy(1)

Jana Koubková už léta patří k předním osobnostem českého jazzu. Zpívá už od svých šesti let ve sborech, vokálních skupinách i sólově. Jako jazzová sólistka se prosadila v r. 1975 v Jazz Sanatoriu Luďka Hulana. Od té doby si prošla mnoha stylovými seskupeními. Od blues, swingu, mainstreamu přes bebop, latin, free až po world-ethno a fusion. Založila každoroční festival VOKALÍZA (1981-2000) pro jazzové, bluesové a rockové zpěváky. Šest let působila na Pražské státní konzervatoři v oboru interpretace. Zúčastnila se mnoha festivalů nejen v Evropě, ale i na Kubě, Alžíru, Senegalu, Pobřeží Slonoviny, Libanonu, Izraeli, Maroku... Daří se jí i jako skladatelce písní a filmové hudby. Má své pořady v rozhlase, publikuje, píše fejetony, sloupky a poezii, věnuje se však i výuce na seminářích. Vydala dvě knížky - Recepty proti samotě a Zutí provádím s chutí. Jejím životním heslem je BÝT PŘIPRAVEN, TOŤ VŠE. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

To je společný jmenovatel dnes je koncertů méně než dřív a lidi chodí brzo spát. Recept na procházky po městě bych nemohl, spíš do přírody. Dovídáme se o minulosti umělkyně, líbila se mi scéna ve vinotéce. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Jana Koubková provádí zákrutami svého života způsobem daleko civilnějším a osobnějším, než ji známe z koncertů nebo jejích rozhlasových pořadů. Nechybějí archivní televizní záběry. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama