Reklama

Reklama

Vrásky

Trailer

Obsahy(1)

Ignacio Ferreras staví svoji jímavou studii přátelství dvou seniorů na neodolatelně sympatických, avšak uvěřitelných postavách a na umně vystavěném civilním příběhu. Ten se odvíjí od fantazií, úzkostí i zapomnětlivosti svých protagonistů a se stejnou lehkostí jako oni přechází od přítomnosti k minulosti a zase zpět. Pro svou myšlenkově podnětnou, a přesto univerzálně přístupnou reflexi stáří zvolil režisér techniku jednoduché, od detailů oproštěné ruční animace. Takový přístup je sice na hony vzdálen dnešním možnostem digitální replikace reality, avšak jistou omezenost v rozhýbanosti kresby bohatě vynahrazuje citlivé vystižení gest a výrazů tváře postav, připomínající práce Raymonda Briggse. Divák si tak může vychutnat množství jemných psychologických detailů, doprovázených realisticky věrnou zvukovou stopou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Arrugas / WRINKLES / Vrásky) - Tak toto byla krása, to úplně nejlepší co jsem ve Varech letos mohl spatřit. Krásný příklad toho jak se může i v domově důchodců natočit tak milý, citlivý příběh s kouzelným (byť i smutným) koncem vkusně odlehčeným vtipným "pofilmem" :D... - 2. 7. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 1. místo - 95% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že se dá o strastech stáří natočit tak výborný film, který má v sobě všechno, humor, emoce, dokonce i napětí (obzvlášť zcela poslední scéna, děsivější než všechny horory, co jsem loni viděl, dohromady!). Animace je velmi dobrá a působí svěže, například díky roztřesenosti kamery v pár scénách. Dokonce je díky animaci výsledek mnohem poetičtější, než by kdy byl hraný (nehledě na to, že herecký ansámbl by mohl v půlce odejít do věčných lovišť). Jednoduše dobrej film. " Na to aby se člověk cítil mladý neexistuje nic lepšího, než paranoia, viď že jo. " ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

filmy o důchodcích jsou vyjímečné i na poli hraných filmů, natož těch animovaných a myslím, že tento se příběhu ujal dobře. Tady si mohl dovolit i to, co by jinak vyznělo moc sentimentálně a prošlo to. Na sklonku života se musí brát hodně věcí už s nadsázkou a navíc ještě pokud máte alzheimera. Sice ještě trošku víc humoru navíc by neškodilo, ale i tak to na 4 šedivé hvězdičky má. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Animace připomínající Iluzionistu je sice čistá a nezatížená, ale ochuzená o řadu detailů s nimiž Iluzionista zdařile pracuje. Dobře je vystavěná atmosféra příběhu, která není zahlcená sentimentem. Skopičiny starých lidí v pečovatelském domě příběh odlehčují a zároveň s nadhledem odhalují problémy stáří. Elegantně se také pracuje s přechody mezi strachem, fantazií a zapomnětlivostí dvou seniorů. Příběh by byl lépe uzavřen, kdyby skončil o několik minut dříve, kdy by si zachoval jistou vážnost namísto předvídatelného konce. Osobně je mi bližší filmy Fridrika Thóra Fridrikssona, který se ve své hrané tvorbě zabývá podobným tématem s mnohem větším přesahem. FFKV ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Jeden zapadlý dům pro důchodce a staré lidi, kteří potřebují speciální péči, jenž se stává dějištěm velikého množství nejrůznějších vztahů, příběhů, problémů, zápletek i šťastných konců. Mile animovaná pohádka na dobrou noc, jen, kdyby reálnost příběhu a součané problémy stáří nepřidávaly vrásky opravdové... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Animovaný snímek vznikl na základě stejnojmenného komiksu pro dospělé. (ČSFD)

Reklama

Reklama