Reklama

Reklama

Po bitvě

  • Francie Après la bataille (více)

Obsahy(1)

Mahmoud byl součástí skupiny ozbrojených sil vynucené egyptskou vládou, která 2. února zaútočila na demonstranty na náměstí Tahir. Od té doby přišel Mahmoud o práci, byl podroben ponižujícímu zacházení a vyloučen ze své komunity, jež žije v blízkosti pyramid. On i jeho rodina začínají propadat zoufalství. Pak ale Mahmoud potká Reem, světskou rozvedenou Egypťanku a moderně smýšlející ženu, jež pracuje v reklamě. Reem je vášnivá ekoložka, která žije v bohaté čtvrti Káhiry. Setkali se dva lidé, ovšem také dva různé světy a Mahmoud i Reem projdou zásadní proměnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

lucky.loo 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že takovéhle filmy jsou zde v Evropě k dispozici, člověk pak může proniknout do naprosto odlišné kultury, smýšlení a náboženských i společenských zvyklostí. Menna Shalabi podala velice dobrý herecký výkon a působila v roli velice sympaticky. Hodnocení:78% ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimavy a vlastne v necem komplexni pohled na egyptskou spolecnost kratce po tzv. arabskem jaru. Autori nenapadne nekolikrat otaceji optiku. Dela to ta Reem proto, ze se chce ideologicky infiltrovat mezi odpurce revoluce, protoze ma milostne plany nebo protoze je cista altruistka? Mozna ze to vsechno dohromady, ale neni to tak jednoduche. Yousry Nasrallah udrzel autentickou energii i atraktivitu a ubranil se sklouznuti do telenovely, jak se mu to bohuzel stalo v jeho uplne nejnovejsim kousku Brooks, Meadows and Lovely faces. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama