Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Pozitivní protipól mysteriózním seriálům typu Alcatraz, kde se na pozadí detektivního žánru objevují tajemství, které se stejně nevyřeší. Continuum kombinuje detektivku s prvky sci-fi s tím rozdílem, že víme u většiny osob a jevů základní otázky kdo, co a proč, zbytek pak zjevně objasní další díly (kdo stál za útěkem). Jasné jsou postavy, jejich motivace, chování, sci-fi prvky jsou přiměřené a zapadají do dění. Hlavní hrdinové působí sympaticky (Kiera, Alec). Příjemné překvapení. 1. série (4*). ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vypadá to prozatím jako běžná detektivka trochu opepřená scifi a bojuje se proti terorismu, což je vděčné téma poslední dekády. Hlavní hrdinka je klasicky dřevěná v obličeji, jako by se bála tak přehrávat, až hraje Vulkánku. Už mě unavují ženské postavy, které jsou tak "cool" a nad věcí, až jsou nudné. Nechybí pohledný parťák a brýlatý pubertální Adam Bernau, který snad nebude otravný. První díl naznačuje, že se zápletka nebude točit jenom kolem honičky za uprchlými zločinci a že svět v budoucnosti je jiný, než si policistka myslí. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Platí pro I.sérii....Po všech stránkách vyvážený seriál s chytlavým dějem a výborným castingem v čele s Rachel Nichols (která mi hodně připomíná Jodie Foster) a Victorem Webstrem,které doprovází "kouřící muž" ze seriálu Acta X. Především lze pochválit změny v nastálých situacích,které nezavádí seriál do stereotypu a přitom se nikde neptlačí moc "na pilu",tudíž např. výstroj z budoucnosti se pokazí a je nutné se více spoléhat na instinkty apod. Flashbacky z budoucnosti pak vhodně doplňují chování hlavních postav v r.2012 a konfrontace s naší současností stojí za úvahu (zcela jistě pak narážka na finanční krizi 2010). Tohle se dost povedlo. Platí pro II.sérii.....Nejen,že se nic nezhoršilo,spíše naopak a druhá série příchodem Nezávislých získala více na napětí a dramatičnosti. Tuto sérii jsem již "hltal" a jdu na třetí,protože časová linie má trhlinu-Keiru. Platí pro III.sérii.....Hrátky s cestováním začínají (jak jinak,bez toho se málokterá scifi obejde) a objeví se stejné identity (postavy), u kterých není žádané,aby se potkali. Zároveň se rozjíždí dilema,která identita je lepší. A s tím souvisí i otázka,zda bude lepší i budoucnost. Parádní scifi jízda pokračuje. Platí pro IV.sérii....I ta je obzvláštněna příchodem lidí z budoucnosti,kteří chtějí mnohé zlepšit,ale jdou za svým cílem příliš přes mrtvoly. A to musí skončit,tak jako po šesti epizodách končí seriál. Celkově jde o zjevně nadprůměrné dílo,které v rámci solidního akčního tempa přináší i citlivá témata dnešní doby,ale především se zabývá otázkami, co a jaké povahy mohou změnit svět,který se v krátké budoucnosti může ocitnout ve velkých (a válečných) problémech. Pátá hvězdička utekla jen o fous (osobně bych pár bojových scén vynechal a dal více prostoru "myšlenkám"),ale vše podstatné je v seriálu řečeno a solidně zpracováno. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Seriál se vzrůstající zajímavostí (a vida, hodnocení s odstupem času, a pro mě trochu překvapivě, skočilo do červených čísel). ___ S03: Třetí série na mě působí dost depresivně. Všechny postavy procházejí určitým vývojem. Seriál se mi jeví o něco vyzrálejší a zároveň temnější. Bohužel většina postav má permanentně blbou náladu a přestává být sympatická a chybí něco, co by tento vývoj vyvažovalo. Vyjma závěrečných tří epizod, které se povedly a dávají tušit, že seriál se teprve rozjíždí a stát se skutečně může cokoliv. Btw Nicholz by si měla obnovit přeliv. ___ S02: Náš malý génius Alec se odstěhoval ze stodoly a tak nás nezásobuje v takové míře svými hackerskými kousky a detektivní a akční stránka se dostává definitivně do popředí. A wow, Nicholz se dostává do role a předvedla i pár dobře zahraných emotivních scén. Za tři hvězdy bez výhrad. ___ S01: Po prvotním nadšení přichází mírné zklamání. Na atraktivní zápletku, je navléknuto celkem vydařené provedení a celkem kvalitní obsazení. Po čase se ale člověk přesytí té souvislé laviny technologických nesmyslů. Alec, malý génius, ve své základně ve stodole bez ustání buší do klávesnice a pomáhá naší hlavní hrdince. Nelegálně se nabourává do zabezpečených serverů a využívá libovolná připojená zařízení lusknutím prstů. Tedy pokud právě nekydá ve stájích hnůj. Ale já říkám: Takhle tedy ne! Sci-fi se tedy zatím drží v pozadí a u sledování drží spíš detektivní a akční stránka. Křehce vypadající hlavní hrdinka Rachel Nichols paradoxně vyniká spíš v akčních a dynamických scénách a naopak propadá situacích, ve kterých má projevit city. Působí v nich studeně a unyle. (A tak překvapivě zatím největší dno seriálu nebyla supervizualizace konání pachatele pomocí analýzy emitace elektromagnetického záření z hacknuté privátní antény telefonního operátora snímaného přes hacknuté vládní satelity, ale flashbacková scéna, ve které Keira řeší manželův dávný nevydařený pokus o zálet, kdy to sklouzlo až do kýčové soap-opery. V takových momentech to nezachrání ani Keiřin obleček ani CMR). Finále první série bylo zajímavé, ale připadalo mi trochu herecky zazděné. Ačkoliv šlo o vyvrcholení celé sezóny, herci odehráli své postavy rutinérsky a "nedramaticky". Jako by šlo stále o to stejné, ačkoliv byli uprostřed klíčové teroristické akce. Celkem fajn je otevřený konec, který přiměřeně navnazuje na další sérii. ___ Zajímavý komentář: Segrestor. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Povedený sci-fi seriál s menším množství technologií. Policistka Kiera Cameron se spolu se 7 vězni dostane z roku 2077 do roku 2012. Je to z toho dost zmatená. V roce 2077 svět ovládají velké vládní korporace a lidé se bouří. Proto vzniká teroristické hnutí Liber 8. Po zabití 30 00 lidí jsou odsouzeni k smrti. Jenže poprava se moc nepovede a oni se ocitnou v minulosti. V současnosti se snaží zničit tyto korporace už od jejich vzniku. A Kiera se jim v tom snaží zabránit. Naštěstí na to není sama. Spolupracuje s mladým Alecem Sadlerem, který v budoucnu vymyslí spoustu převratných technologií. Kiera má na sobě multifunkční oblek, který toho mí opravdu hodně. Přidává se k místní policii a bojuje proti teroristům. Ale nemá to jednoduché. Mají sympatizanty už v této době. Nakonec se spojí s jedním z nich. Ve 2. sérii se objeví nové postavy a děj se hodně prohloubí. Také přibudou nové souvislosti. 3. série posouvá seriál na úplně jiný level. Spoiler: Vzniká paralelní realita a s ní nové problémy. Ve hře se objevují hned dva Aleci Sadlerové. Budoucnost je čím dál víc nejistá. Kiera to nemá jednoduché. Nakonec se i s Liber 8 usmíří. 4. a poslední série měla jenom 6 dílů. Nakonec se všechno hezky uzavřelo a skončilo to trochu dojemně... "Kdybychom byli ve Star Treku, tak bychom se začali prát." :D ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)
  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama