Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Sejít z cesty je ryze českou variantou road-movie příběhu. Hlavní hrdina, mladý právník magistr Běloušek (V. Neužil) má zdánlivě banální úkol, přivézt k soudu z Prahy do Olomouce jednoho lehce bohémského pobudu. Všechno by mělo být snadné a jednoduché, jenže na tomto úkolu má výjimečný osobní zájem majitel advokátní kanceláře a zároveň otec hlavního hrdiny, takže od počátku je cesta ovlivňována prvním Murphyho zákonem „Cokoli se může pokazit…“ Není na tom nic zvláštního, jen se to těžko vysvětluje otci a snoubence. Místo tří hodin v autě nakonec stráví magistr Běloušek na cestě s výstředním Petem (O. Pavelka) několik dní. Tento nechtěný výlet pak změní leccos z jeho pohledu na svět. Při natáčení filmu nebyla zraněna žádná zvířata. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vybrat mezi nadějnou kariérou právníka a svobodnou myslí vysloužilého rockera, tak bych si určitě vybral cokoli jiného. Nemám totiž rád lidi, kteří obhajují zmetky a ani ty, kteří si k přežití musí udržovat vysokou hladinu alkoholu v krvi. Pro mne je tento snímek zkrátka poněkud mimo mé chuťové pohárky, ale na několik úsměvných situací jsem narazil, trochu toho vikingského pocitu volnosti na tříkolce jsem si taky užil a na to špatné raději zapomenu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý nápad a je tu z něj vykřesáno několik zajímavých situací. Co ale nechápu, je, proč se to tak táhne. Máme tu rockera a motorkáře, ale celé se to vleče maximálně v tempu zakouřeného barového blues. Kdyby to mělo rockový drajv, mohl to být dobrý film, takhle je to jen lehce zapomenutelný průměr (50%). ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná jízda, šířící změnu hodnot a životních postojů jednoho vyfešákovaného magistra. V.Neužil a jeho výkon byly tím vůbec nejpovedenějším. Přidám-li vlasatého "máničku" Pavelku, vyvedený scénář a Pavličkův kytarový feeling,mrazivě gradujícího hudebního doprovodu, vyjde mi příjemně prožitá hoďka a půl... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sejít z cesty se dá i tím, že natočíte podobný film. Když tvůrcům odpustíme narychlo spíchnutý hodně nevěrohodný námět, některé scény prostě odpustit nelze (policajti v hospodě, hospodská, většina scén, kde se vyskytuje Jitka Čvančarová, dost hrozná hudba Michala Pavlíčka, která mi připomněla situaci, kdy na jednom Čarodějálesu začal hrát Visací zámek a já si říkal, proboha... a fakt nepovedený vtipy: "Kdybys šoustala, tak se nemusíš takhle dřít"). Vašek Neužil i Olda Navrátil dobrý, ale proč se tu o Hybnerové mluví jako o dvacítce a ona přitom vypadá jak maximálně o dva roky mladší Halina Pawlowská? Přes to všechno, existují ve světě televizním i horší věci. ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná čekal jsem nějakou kravinu ale parádně jsem se pobavil , zase se po dlouhé době ukázalo že se tu netočej jenom trapný filmy. Označení drama nechápu, dal bych tomu spíš označení komedie. Jo a taky smekám před panem Pavelkou záhrál výborně a chválím za hlášku : "Vidíš to, kdyby si šoustala, tak se nemusíš takhle dřít " . ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv si Jitka Čvančarová dává pozor, aby v žádném filmu nebo na veřejnosti nebyla odhalena, objevily se po natáčení se na internetu fotky z jedné ze scén, na které je vidět ňadro. (Wade)
  • Natáčelo se v lokacích v Brně, na Vyškovsku, v Pelhřimově a taktéž přímo na dálnici D1 a v jejím nejbližším okolí. Natáčelo se i na Slovanském ostrově v Praze, v Olomouci a v bývalém lomu Drysice. (Lynette)

Reklama

Reklama