Reklama

Reklama

Zivi mrtvaci

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Drama
Fed. rep. Jugoslávie, 2000, 21 min

Obsahy(1)

Bombardování jednotek NATO má za následek, že ze zbytku uranu z raket oživnou nebožtíci na hřbitově nedaleko malé srbské vesničky. Otec, který chtěl zrovna pohřbít svého syna, se před nimi ukryje ve svém domku. Ale na jak dlouho? (SOLOM.)

Recenze (6)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Výživná, a vizuálne prekvapivo vydarená " zombie skratka " ktorá žiaľ neprináša nič nové, len konzumuje už obohranú tému. Osvetlenie a bezdialógové spracovanie, spolu so spustením oživených už opozerancov obyčajným pohrebom , jednoduchosť a so starčekom na samote ako dílerom celého snímku , si Ma proste získalo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po krátké době jsem narazil na další zajímavý jugoslávský kousek a i když je tentokrát o zombících, musím uznat, že se mi to líbilo (a to neříkám často). Přestože se tu zrovna při natáčení nerozhazovalo penězi a masky zombie nejsou žádný zázrak, tak musím uznat, že si tvůrci a především zvukaři neskutečným způsobem pohráli s atmosférou a podařilo se jim vytvořit, něco opravdu zajímavého. Já zombie filmy moc nemusím, ale tady mne upoutal kromě atmosféry hlavně onen starý muž (jeho výkon) a zřejmě i jeho pálenka. 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že k tomuhle filmu nejsou aspoň anglické titulky, protože srbsky nerozumím a azbuku nepřečtu, tak aspoň že tu je ten obsah. I tak se mi to ale líbilo - moc se toho tady nestane, ale atmosféru to má úžasnou, podmanivou a trochu až poetickou a sice to mohlo mít o 5 minut míň, ale i tak se na to dobře dívá. Je vidět, že Đorđević atmosféru vytvořit umí a uměl i v době kdy začínal. Přesně jak píše uživatel pornogrind - za málo peněz hodně muziky. Objektivně by to bylo spíš za silné 3*, ale je to tady podle mě dost podhodnocené, takže nakonec dám slabé 4*. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se. Ponurá atmosféra, mrtvý syn v bedně a otec při šilhavém světle v místnosti s ním. Pěkně udělané, mrazivé. ()

Reklama

Reklama