Reklama

Reklama

Václav Neckář - Planetárium

všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2010, 40 min

Obsahy(1)

Takmer hodinový TV program venovaný trinástke najzaujímavejších piesní z albumu Planetárium.

Zoznam skladieb:  1. Planetárium - vchod
2. Stroj času
3. Co je to svět
4. Hvězdné nebe nad Atlantidou
5. Známe ho, žádný vzor
6. Klaun a tanečnice
7. Pět světelných let
8. Diamantová žena
9. Apokalypsa
10. Meteor
11. Lásko tři, dva, jedna a start
12. Planetárium
13. Planetárium - východ. (rotel)

(více)

Recenze (3)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Muzika vynikající, ale na tomhle filmu mi vadí jednak to, že zpracoval pouze cca polovinu původního projektu, jednak nesmyslně pomíchané pořadí skladeb, které žádnou novou kvalitu nepřináší. Nebo aspoň já jsem ji neobjevil. Kladem je snaha o pestrost při vizualizaci jednotlivých písní, přičemž se střídají nápady dobré se slabšími. Škoda, že tenkrát začátkem 80. let ČST raději nepořídila živý záznam kompletního představení v Hudebním divadle v Karlíně, kde bývalo na Planetárium dlouhodobě vyprodáno. -------- V titulcích pořadu uvedeno: název Planetárium; režie Jan Bonaventura; země původu Československo; rok výroby 1983. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Neckář a Bacily ve vrcholné formě, Pokud si dobře vzpomínám hudba většinou Petřina a texty Rytíř a já v té době četla dokola Vzpomínky na budoucnost.... ale desky bohužel nebyly moje a tak jsem jej přes 20 let neslyšela....Když jsem objevila před lety youtube, tyhle písničky byly jedny z prvních, co jsem tam hledala a (téměř se "slzou v oku") našla a všechny texty a melodie mi rázem naskočily.... TV zpracování jsem tehdy neviděla, až nyní - a co k tomu říci - je rozhodně dobře, že vzniklo, ale dovedla bych si k tak úžasným věcem představit lepší klipy - proto 5* za hudbu a 3* za video - takže průměr 4*..... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dokonalé dvojalbum, které je snad tím nejlepším, co v česk(oslovensk)é nejen populární hudbě kdy vzniklo, dostalo zkrácením a vyhozením řady písní trochu na frak (škoda je Potulného hráče, Jako kouzlem a Klauna a tanečnice). Naštěstí zásadní věci typu Pět světelných let, Meteor, Planetárium či Diamantová žena tady zůstaly. Bacily ve vrcholné formě, Václav Neckář jako nepřekonatelný zpěvák schopný všech hlasových poloh (jdi se klouzat, Karle)... Nadčasová hudba a výborné texty dnes už bohužel zesnulého Zdeňka Rytíře. A pochopitelně výborné videoklipy, z nichž možná vůbec nejlepší je ten první ke Stroji času. http://www.youtube.com/watch?v=eUR3KS5QrP0 ()

Zajímavosti (1)

  • Při tvorbě alba se Neckář silně inspiroval v desce "The Wall" od britské skupiny Pink Floyd. (Beckett51)

Reklama

Reklama