Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku 90. let vylétla vzhůru hvězda komika Zdeňka Izera. Než se začal prosazovat i na televizních obrazovkách, proslavil se vydáváním svých show na audio nosičích. Mezi prvními byla politická satira „Ve dne zataženo v noci roztaženo aneb co týden dal,“ která se dočkala i pokračování. Rok po vydání prvního dílu spatřila světlo světa tato VHS verze. (J.Connor)

(více)

Recenze (7)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ať dělá, co dělá, satira zkrátka stárne a ta politická ze všech nejsnáze. Pokud jde o imitace sportovního zpravodajství, zpěváků a zpěvaček, dokáže Zdeněk Izer show spolehlivě pobavit i po letech, ovšem například na (v době vzniku opravdu velmi dobrou a trefnou) parodii debaty Co týden dal s Otou Černým už dnes budou slyšet jen pamětníci. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Kultovní MC kazety Co týden dal a Policejní akademie neunikly snad nikomu, kdo v době jejich vydání byl alespoň žákem ZŠ. Spousta fórků naprosto zlidověla či už lidové dávno byly, ale Izer obnovil jejich zašlou slávu. Pro mě osobně představuje hlavně "Co týden dal" asi první setkání s politickou/společenskou satirou a nemůžu se ubránit jistému odéru pozitivní nostalgie. Tuto záležitost vydala na VHS společnost Carmen, která Izerovi vydávala i ony audiokazety. VHS je pak dost zbytečnou záležitostí, neboť doslova a do písmene kopíruje záznam audiokazety s tím, že k tomu všemu vidíme Izera v desítkách převleků, což má smysl asi jen u zpívaných intermezz, kde vystupuje jako Láďa Křížek, Petr Muk či Hana Hegerová. Fóry samozřejmě notně zestárly, na druhou stranu s odstupem času překvapí jejich ostrost, dnes již nekorektní satira nemá v takovém rozsahu rozhodně místo. Na druhou stranu při zpětném porovnání a shlédnutí video verze vyhřezne, jak moc to pokulhává za ČESKOU SODOU. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Izer je opravdu dobrý bavič, ale musí si najít takový formát, který mu opravdu sedle. Pak je ze sebe schopen dostat to nejlepší. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

90 %. Ve své době proslulé satirické pásmo z éry česko-slovenského rozvodu a Izerův vrchol, kterému se snad přiblížil ještě v "Menší krizi". Ale jak říká J.Connor, opravdu stačí slyšet audio. Na videu je sice pozoruhodné, jak se vypořádali s úkolem, aby všechny postavy hrál Izer (a jeho Zuzanka je rozkošná:), ale jinak to celé působí poněkud "nízkorozpočtově". ()

Nick321 odpad!

všechny recenze uživatele

Ummm.... ne. Izerovy vtipy mi přijdou předpotopní, až jsem měl kolikrát dojem, jestli publiku před natáčením nerozdal ganju. Sem tam se trefí, ale je to spíš vzácný jev. ()

Reklama

Reklama