Reklama

Reklama

Headcleaner

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní
Itálie, 1999, 2 min

Recenze (16)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Krátký, ale opravdu krátký, vizuál zobrazující mimo jiné cestu do hlavy Alessandra Bavariho. Hudba je nepříjemná, svíravá, navozuje pocit tzv. husí kůže, ale zevnitř. Vlastně snímek dokáže pohnout s vaším mozkem za dvě minuty, zatímco mnohý jiný horor na to má dvě hodiny a kolikrát si člověk jen tak zívne. K vidění zde http://www.youtube.com/watch?v=vsk5sKGnWL4 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prienik do mysle samotného tvorcu tohto zvláštneho snímku na mňa nijak nezapôsobil. Ani ako horor, ani ako nič. Zaujímavý je len nápadom a nepríjemným hudobným doprovodom. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Co se děje v trávě. Narůžovělé pozadí dokonale sugeruje dojem virtuálně-reálné místnosti či bezprostorového životního láku ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Popravdě už dlouho jsem neviděl kraťas, kterej by na mě během minuty a půl udělal takovej dojem. Já radši trošku delší krátkometrážní filmy, protože během dvou minut většinou snímek nemá moc šancí zaujmout. Tomuhle se to ( alespoň u mě )podařilo. Tohle je jiný kafe. Slušná fantazmagorie s rázným a hlavně skvěle se hodícím hudebním doprovodem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bavari stvořil pozoruhodnou mysteriózní surrealistickou podívanou – na italské poměry určitě. Bylo to však až moc krátké, aby to ve mně zanechalo nějakou hlubší stopu. Každopádně to je příjemné zpestření, které stojí za to vidět.50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tvorca zrejme vedel, že na takúto bizarnosť si nikto nebude dívať dlhšie ako dva minúty, pričom tomu prispôsobil stopáž. A tým má u mňa pochvalu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela slabý průměr a bez těch Neubautenů by to bylo o bod horší. Nejvíc se mnou hnulo asi to mizerné technické zpracování-jinak je to jen pár potenciálně zajímavých obrazů ..nic víc, nic míň. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Toto sa nedá ani bezpečne ohodnotiť.Je to len skôr taká zaujímavá myšlienka, ktorá by v istých debatach dokonale vystihovala pointu.Kedysi som chcel napísať poviedku v ktorej by hlavný hrdina trpel nočnými morami.Kúpil by si schválne smrteľnú dávku heroinu, zastavil by autom pred útesom, vpustil to do žily, dal spojku a aloha..Náhle by sa zobudil do sychravého rána počas ktorého by zažil neznesiteľnú dávku psychického a fyzického utrpenia.V noci by prišiel ku nemu satan a povedal by mu, že je už v pekle 2 roky a každé ráno mu vymaže spomienky.A preto mu dáva každý večer tie isté otázky: ,,Chceš byť voľný?Mám ťa pustiť z pekla?Je tu možnosť.. daj mi tvojho syna..je to tvoj majetok, lebo je tvoja krv.´´ Chlapík súhlasí a satan sa demonicky zachichtá: ,,Túto odpoveď milujem, vravíš mi ju neustále už 2 roky..´´ headcleaner.. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Nejpodstatnější výjev připomíná některé obrazy Salvadora Dalího, s tím rozdílem, že u tohoto kraťasu vybafne bubák, což je úžasné, když to má jen 2 minuty. Je to pozoruhodný vizuální fetiš___Jaké by to bylo natočit své sny? Bavari zašel docela daleko v tomto nesnadném úkolu. Lepší celovečerní: Cela ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Nadreálné, hodně ujeté, prvotně i druhotně strašidelné, s přihlédnutím k letopočtu vzniku a použité technice dokonalé. Že to není o ničem konkrétním, je mi putna... co naplat, mně se tyhle věci prostě líbí. ()

Aelita odpad!

všechny recenze uživatele

Alessandro Bavari si takhle jednou po obědě zdřímnul a zdálo se mu, že mu někdo dělá z mozku koktejl. Když se probudil, ucítil, že je mu špatně od žaludku, protože oběd byl příliš tučný. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Je zbytečné pouštět se do nějakých hlubokých rozborů nad významem - je to zkrátka surrealistické dílo podložené elektronickou hudbou. Přesto zajímavější než jiné podobné věci. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

no...v různých hlavách se odehrávají různé věci, ale tohle je spíš jen takový náčrtek, nástin možného. Stáhnout ale tuhle vynikající skladbu od Einsturzende Neubauten na pouhou minutu, to je skoro zločin. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skôr klip ako film, ale dajme tomu. Príliš krátke na to aby sa mi to vôbec začalo páčiť a málo intenzívne na to aby som si to pustil znovu. 30 %! ()

Reklama

Reklama